1 aylık hata pahalıya mal oldu!

18 yıl sonra durumun farkına varınca...

Adana'da ehliyetini 18 yaşını doldurmadan 1 ay önce aldığı belirlenen şoförün ehliyetine, 18 yıl sonra durumun fark edilmesi nedeniyle el konuldu.

Ertuğrul Arslan (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecekte iş ararken ihtiyacı olabileceğini düşünerek ehliyet almak için 1992 yılında Ceyhan ilçesinde bir sürücü kursuna müracaat ettiğini, kendisinden istenilen evrakı eksiksiz hazırladığını söyledi.

Kursa devam ettiğini ve başvuruyu yaptıktan sonra kendisine bildirilen tarihte sınava girdiğini, ardından başarılı olduğunu dair sonuç belgesinin kendisine ulaştığını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

''Sürücü belgemi Ceyhan Trafik Şube Müdürlüğünden onaylandıktan sonra teslim aldım. 18 yıl boyunca gerek şehir içi gerekse şehirler arasında bir problemle karşılaşmadım. Hatta bu süre içinde kural ihlali nedeniyle 3 kez de trafik cezası aldım.

Ehliyetim kırıldı ve yenilenmesi amacıyla geçen yıl Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne müracaat ettim. Daha sonra gittiğimde yetkililer '18 yaşını doldurmadan 1 ay önce ehliyet' aldığımı söylediler. Yetkililer, bu nedenle hakkımda dava açıldığını ve ehliyetin yenilenemeyeceğini bildirdiler.

Aradan bir süre geçtikten sonra mahkemeden, sürücü belgesi alma şartı olan 18 yaşında olma şartını taşımadığıma dair savcılıktan yazı geldi.''

Çalıştığı yemek şirketinde şoförlük yaptığını anlatan evli ve 2 çocuk babası Arslan, ''Şoför kadrosunda yer aldığım iş yerinde 9 aydır araç kullanamıyorum. 18 yıldır kullanmış olduğum ehliyetime el konuldu. Mağduriyetimin giderilmesini ve bunlara sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Arslan, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili başvuru üzerine ''Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar'' aldığını belirterek, yapılan incelemede, hakkında, ''sürücü belgesini sahte olarak düzenleme kastının olmadığı''nın ortaya çıktığını, ayrıca ''suçun yasal unsurlarının oluşmadığı ve zaman aşımı süresinin dolduğu''nun ortaya çıktığını kaydetti.

Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvuruda, ehliyetinin dosyada delil olarak saklanması karar verdiğini ve yeni sürücü belgesinin çıkarılması için ilgili makamlara müracaat edilmesinin istendiğini ifade eden Arslan, ''Tekrar kursa gidip, eğitim alarak yeniden sınava girmem isteniyor. Ben ailemi güçlükle geçindirebiliyorum. Şoförlük de yaptığım iş yerinde araç kullanamadığım için mağdur durumdayken tekrar tüm işlemleri yeni baştan yapılmasının istenmesine anlam veremiyorum'' şeklinde konuştu.

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri