Serseri çetesini ihtiyar ekibi çökertti

Serseri çetesini ihtiyar ekibi çökertti

İngiltere'nin Leicester kentindeki bir mahallede hayatı cehenneme çeviren sokak serserileri, bir grup yaşlı insanın kurduğu takip ekibiyle ile çökertildi.

Leicester kentindeki Highfields bölgesi, uyuşturucu çeteleri ve serserilerin sokakları işgal etmesi yüzünden çok zor günler geçiriyordu. Sokaktan geçen insanları taciz ve gasp eden, hatta dayaktan geçiren serseriler mahalle halkına hayatı zehir etti.



Zamanla mahallelerden haraç toplamaya başlayan ve tam bir baskı ortamı kuran serserilere, bir grup mahalle sakini savaş açtı. Yaşları 67 ile 92 arasında değişen 11 kişi, ilk olarak 15 bin sterlin (35,300 TL) harcayarak gerekli donanım edindi ve sokaklarda serserileri gizlice görüntülemeye başladı.



Bu yöntem çok büyük bir değişim sağladı. Kameralardan elde ettikleri görüntüleri polise ve televizyon kanallarına yollayan 11 mahalle sakini, bugüne kadar yaklaşık 100 serserinin yakalanmasını sağladı.




Berer ve ekibi serserileri suç işlerken böyle görüntüledi


DÜZENLİ ORGANİZE OLDULAR

Yaşlılar ekibi, düzenledikleri çay partilerinde serserilerinin elebaşlarını belirledi ve bu kişilerin isimlerinin yer aldığı listeleri internet üzerindeki sosyal paylaşım sitelerine gönderdi. Serserilerin peşine düşen “Aziz Peter Mahallesi Denetleme Grubu” adını alan ekibin sözcüsü Albert Berer, serserilerin kökünü kurutuncaya kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi.



Berer, bir denetleme misyonu üstlenmediklerini ama işlerini çok ciddiye aldıklarını belirtti. Berer ayrıca, mahallede kendileri gibi emekli olmuş çok sayıda yaşlı insanın oturduğunu ve evlerinden çıkmaya korkar bir hale geldiklerini ifade etti.



“Serseriler kapımızın önünde ve kaldırımlarda terör estiriyor” diyen Berer, ekip olarak çok ciddi çalıştıklarını ve serserileri yakalamak için oturup plan yaptıklarını söyledi.



Berer, serserileri nasıl yakaladıklarını şöyle açıkladı: “Bizler dijital iletişim ve teknoloji konusunda uzman ihtiyarlarız. En son teknoloji ürünü donanım kullanıyoruz. Dört tanemiz serserileri suç işlerken kameraya alıyor. Polis bile yaptığımız işe şaştı kaldı.”



VİDEOLAR YOUTUBE'DA YAYILIYOR

Yaşlılar polisi eleştirmekten geri kalmadı. Berer, polisin yetersizliği üzerine böyle bir çıkış yolu bulduklarını belirtti. Ayrıca uyuşturucu çeteleriyle uğraşmanın zorluğuna dikkat çeken Berer, “Birini yakalıyorsunuz, iki gün sonra onun yerine bir başkası geliyor” dedi.



Aziz Peter Mahallesi Denetleme Grubu, kurdukları internet sitesi üzerinden faaliyetlerini sürdürüyor. Çektikleri görüntüleri ise YouTube'da izlenebiliyor.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.