Sendikalı kadın kadar, sendikacı kadın sayısının da artması gerekir
Genel Başkan Ali Yalçın, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri kadın komisyonlarının katıldığı toplantıda eğitim gündemine ve sendikal faaliyetlere dair açıklamalarda bulundu.
Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, bölge toplantılarını video konferans yöntemiyle yaptı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla’nın da katıldığı toplantılarda, çalışma hayatına, eğitim gündemine, alanda karşılaşılan sıkıntılara, sorunlara, çözüm önerilerine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Genel Başkan Ali Yalçın, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri kadın komisyonlarının katıldığı toplantıda eğitim gündemine ve sendikal faaliyetlere dair açıklamalarda bulundu.
Yalçın: Sorunların çözüm yolu, örgütlü olmaktan geçiyor
Kovid-19 salgın sürecinin çalışma hayatını çok olumsuz etkilediğini belirten Yalçın, hem ailevi hem sosyal hem de kamu kurumundaki sorumlulukları nedeniyle sürecin kadın çalışanlar için daha da ağırlaştığını söyledi.
Çalışma hayatının kendine has sorunlarının yanı sıra kadın çalışanlara münhasıran çözüm bekleyen sorunların bulunduğunu, ‘Kadın Öğretmenlerin Çalışma Hayatı: Tespitler ve Öneriler’ raporunda söz konusu sorunları dile getirdiklerini kaydeden Yalçın, “Bu sorunların çözümü, örgütlü olmaktan, mesleki dayanışmadan ve ter dökmekten geçiyor. Bugüne kadar birçok hakkı ve kazanımı sendikal mücadeleyle elde ettik. 28 Şubat döneminde uğradığımız mağduriyetleri büyük oranda aşabildiysek, bu. örgütlü gücümüz sayesindedir. Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Sendikal mücadelede kadın erkek demeden aynı mesleği yapan, aynı ideallere gönül veren insanlar olarak birlikte mücadele etmeliyiz. Sendikalı kadın kadar sendikacı kadın sayısının da artması gerekir. Buradan üyemiz olan kadınlara sesleniyorum: Yol açık, yola çık” dedi.
Selvi: Mücadele edilmeden bir şey kazanılmıyor
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Akdeniz ve Ege bölgeleri kadın komisyonları toplantısına katıldı. Sıkıntılı süreçlerden, özgürlüklerin kısıtlandığı, yasakların fazla olduğu dönemlerden bugünlere mücadele ederek, bedeller ödeyerek geldiklerini ifade eden Selvi, “Geldiğimiz yeri, yaşadıklarımızı unutmadan, unutturmadan geleceğe yürümek durumundayız. Keza, 28 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizin neticesi olan kazanımları unutmadan, günümüz şartlarının ortaya çıkardığı sorunların çözümünü sağlamak için elimizden geleni, geçmişte yaptığımız gibi, yapacağız. Mücadele edilmeden bir şey elde etmek, yol almak mümkün değildir. Hiçbir şey kendiliğinden kazanılmıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde, inanmış ve adanmış insanların kurduğu sendikamızı daha da büyütmek, mevcut üyelerimize yenilerini eklemek için çalışmaya, ter akıtmaya, davet bekleyen eğitim çalışanlarına ulaşmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Çakırcı: Sendikacılık alanında kadınlar daha fazla inisiyatif almalıdır
Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İç Anadolu Bölgesi kadın komisyonları toplantısında, örgütlenmenin önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Kadınlar, her zaman öncü olmuştur; kimi zaman Nene Hatun gibi kurtuluş mücadelesinde, kimi zaman Rabia meydanında özgürlük mücadelesinde ön safta yer almıştır. Eğer bir medeniyetin inşasını istiyorsak, güçlü bir teşkilat olmak istiyorsak, ülke olarak dünyada varlığımızı hissettirmek istiyorsak kadının elinin teşkilatlara değmesi şarttır. Ülke olarak zor süreçlerden geçiyoruz. Bu zor süreçlerde, birbirimizi anlamak ve fikir alışverişinde bulunmak açısından bu tür toplantıların son derece faydalı olduğunu düşünüyor ve sendikacılık alanında kadınların daha fazla inisiyatif almasını istiyoruz. Bu anlamda çabanız, mücadeleniz son derece önemlidir.”
Kolukısa: Hikâyesi olmayanın büyüme istidadı olmaz
Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Karadeniz Bölgesi kadın komisyonları toplantısına katılarak, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eğitim-Bir-Sen’in sendikal alana özgün bir duruş, yeni bir soluk getirdiğini dile getiren Kolukısa, “Bizim alametifarikamız, milletin değerlerine bağlı, medeniyet davası, haksızlıkla her zaman kavgası olan insanların zengin fikir dünyasının içinde kurulmuş olmamızdır. Bedel ödemiş adamların ve hikâyesi olan insanların kurduğu, sahip çıktığı ve bugünlere getirdiği bir emek örgütüyüz. Bizi bugün bu kadar büyük yapan, milletin hikâyesiyle ortak bir hikâyeye sahip olmamız, kaderimizi milletin kaderine bağlamamızdır. Bugün, dün neyi kaybettiğimizi, bugün neye kavuştuğumuzu çok iyi analiz ederek bu büyük hikâyeye yeni sayfalar eklemek için hep birlikte çalışmalıyız. Bizi güçlü kılacak ve geleceğe taşıyacak olan, ilk gün ile bugün arasındaki hikâyeyi tutarlı bir şekilde sürdürmek, geçmişimizden güç alıp mücadeleyi güncelleyebilmektir” ifadelerini kullandı.
Yayla: Sendikal mücadele hepimizin mücadelesidir
Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi kadın komisyonları toplantısında yaptığı konuşmada, salgın sürecinde sendikalara, sivil toplum örgütlerine daha çok görev düştüğünü belirterek, “Bu süreçte yükümüzün bir kat daha arttığının farkındayız. Eğitimden ekonomiye kadar hayatın her alanını; sosyal hayatı, siyaseti, sivil toplum çalışmalarını etkileyen ciddi bir problem hâline geldi, salgın. Bu yüzden biz de ‘Sendikacılar olarak bu süreci nasıl yürütmeliyiz’ diyerek kadın sendikacı arkadaşlarımızla bir araya gelme kararı aldık. Video konferans yöntemiyle bir araya gelerek problemlerimizi hızlı bir şekilde tespit edip çözüm için gayret gösterelim istedik. Bu amaçla da bu toplantıları icra ediyoruz. Sendikacılığın cinsiyeti olmaz, ehliyeti ve mücadele azmi olur. Bizler, cesaretle mücadele etmek, hakkı tesis etmek ve vesayetin ortadan kaldırılması için sendikacılığa başladık, bu anlayışla mücadelemizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.
Aydın: Sendikal bilincin daha da artması için çalışıyoruz
Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, sendikacılıkta kadının rolüne ve salgın sürecinde yapılan çalışmalara değinerek, “Sendikamızı yeni üyelerle daha da büyütmek, takdire şayan çalışmalar yapmak gibi sorumluluklarımız vardır. Genelde kadın kamu görevlilerinin özelde eğitim çalışanlarının memnuniyetini, temel sorunlarını, çalışma hayatına yönelik taleplerini ve beklentilerini çözüme ulaştırmak için sahada, alanda ter dökmeye devam edeceğiz. Özverili çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Kadın sendikacılar olarak özelde kadın çalışanların genelde tüm kamu görevlilerinin sorunlarının çözülmesi için her fırsatta sahada olacağız, istişarelerde bulunacağız, kadınlar olarak sendikacılığa katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.
Açılış konuşmalarından sonra kadınlar komisyonu başkanları söz alarak, eğitim çalışanlarının sorunlarına ve sendikal çalışmalara dair görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.