Sendikalar  Genel Greve Gitmelidir

Sendikalar Genel Greve Gitmelidir

Sendikalar Genel Greve Gitmelidir

Hükümetin  memurlar ve emekliler için öngördüğü zam oranı 2012 için %3 + %3 oldu. Bu zam  oranı memurlar için beklendik bir orandı. Ama ülkemizdeki son yıllarda yaşanan  ekonomik gelişmeler karşısında ümit vardık biraz daha yüksek oran  almaya.

Ülkemizde  yıllardan beri tüm hükümetlerin tasarruf alanı hep memurlar olmuştur. Bir  yerlere yatırım yapılacaksa bu yatırım için kaynak memurlara işçiye ve emekliye  yapılacak zamların oranı düşürmek olmuştur. Sendikalar vasıtası ile bu zamlar  çoğu zaman 1-2 puan yükseltilse de “memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözlerini  gerçekleştirmemiştir.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek“ Ortalama  memur maaşı 2002 yılı Aralık ayında 578 liraymış. 2011 Aralık ayında 1799 lira,  enflasyon farkıyla beraber yüzde 228 artmış. Bu dönemde toplam enflasyon artışı yüzde 132” diyor. Ancak hepimiz biliyoruz  ki Maliye Bakanlığının hesaplama sistemi ile memurların alım gücü hesaplaması çok farklı. Memur için temel tüketim maddelerindeki artışlar bir çok maddede  %400 düzeyindedir. Petrol, yağ, çay, şeker, ekmek, yumurta, et, tüp gaz, peynir,  zeytin, elektrik, doğalgaz, kira fiyatları 2002’den bu yana 3-4 kat artmıştır.  Hükümetler memur zammı için enflasyon hesaplamalarını memurun günlük temel  ihtiyaç kalemleri üzerinden yapmaları zorunludur.

Yazının devam için TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.