Şemdinli merkezde çatışma: 5 PKK'lı öldürüldü

Şemdinli merkezde çatışma: 5 PKK'lı öldürüldü

Hakkari Şemdinli ilçesi şehir merkezinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

Hakkari Şemdinli ilçesi şehir merkezinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçe merkezinde saat 20.40 sularında başlayan çatışmanın hemen ardından iki ayrı nokta şiddetli patlama meydana geldi. Çatışmanın ve patlamaların hemen ardından güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 5 terörist etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Çatışmalar halen devam ediyor.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Umurlu köyü kırsalında 1 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı operasyonun ardından bir grup terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Çıkan çatışmada, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, bölgedeki operasyonların aralıksız devam ettiği kaydedildi.

HAİN PLAN DEŞİFRE OLDU
Alınan bilgiye göre, Şemdinli'ye baskın düzenlemek isteyen terör örgütü PKK'nın öncü grubu önceden belirlendi. Teröristlerin ilçe girişinde, baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediğini tespit geden eden özel harekât polisi, alarma geçti. 5 kişi olduğu belirlenen terörist grup, şehir merkezinin içindeki resmi kurumlara doğru harekete geçtiği sırada 360 derece dönen ve sürekli ateş imkânına sahip kobra aracıyla vuruldu. PKK'lı grup karşılık veremeden etkisiz hale getirildi. Bu sırada şehir merkezinin üst bölgelerinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ancak öncü birliğin yok olması nedeniyle teröristler kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan teröristlerin Şemdinli'ye baskın düzenleyeceği istihbaratını alan güvenlik güçlerinin bir haftadır alarmda olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK'ın bayramın birinci ya da ikinci günü Şemdinli'ye baskın düzenleme planı yaptığını tespit ettiği ve bunun için gerekli önlemleri aldığı kaydedildi.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.