Sel, korkulu gece yaşattı

Sel, korkulu gece yaşattı

Kastamonu'nun Doğanyurt ve Cide ilçelerinde önceki gece etkili olan sağanak yağış ve sel önemli maddi hasara yol açtı. İlçelerde yaşayanlar önlem almaları için uykudan uyandırıldı

Kastamonu Doğanyurt'ta önceki gece saat 01.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur nedeniyle ilçeyi ikiye bölen dere taşınca, birçok ev ve işyerini su bastı. İlçedeki su şebekesi boruları birçok yerde patlarken, yollardaki asfalt ve parke taşlar yerlerinden söküldü. Seralar ve tarım alanlarının da büyük zarar gördüğü selde, köylerde de hasar olduğu öğrenildi. Sabaha kadar uyumadığını söyleyen Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Yağmur başladığı andan itibaren ilçedekileri uyandırıp önlem almalarını söyledik. Vatandaşlar da otomobillerini güvenli yerlere götürdü" dedi. Cide ilçesinde de gece saat 02.00 sıralarında başlayan yağmur, ilçe otogarının bulunduğu alandan geçen derenin taşmasına neden oldu. Derenin bir kaç yerden taşmasıyla birlikte ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Bazı binalarda birinci katlar tamamen suyla dolarken, sular ilçenin yarıdan fazlasını kapladı.

BAŞKAN CİREL: BU BİR AFET
Giresun'da ise akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle 100'ün üzerinde su baskını ihbarında bulunuldu. Kent merkezinde denize dökülen Aksu deresi ile Boğacık Sütlaş, Küçükgüre ve Büyükgüre derelerinin taşması sonucu kentin özellikle Hacı Hüseyin mahallesinde ev ve iş yerlerini su bastı. Aksu deresi kenarındaki binalarda oturan ve mahsur kalan yaklaşık 10 kişi, sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Giresun Belediye Başkanı Ömer Cirel, kentin bir önceki yağıştan daha büyük bir hasar aldığını belirterek "Bu bir afet. Yağış yaklaşık 6 saattir devam ediyor. Bütün yollar hasar gördü. Herşey su altında kaldı, çok üzücü bir durum" dedi. Öte yandan Rize'de İkizdere Deresi'nin sağanak nedeniyle yükselmesi sonucu Rize-Erzurum karayolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

'1 MİLYON TL ZARAR'
Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya "50 yaşındayım, böyle bir sel felaketi görmedim. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Zararın 1 milyon TL olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.