Şehit Öğretmenlerin Adları Yaşatılsın

Şehit Öğretmenlerin Adları Yaşatılsın

"Şehit öğretmenlerin adları niye bir yere verilmiyor?"

şehit ettiği 157 öğretmenin adının okullara verilerek yaşatılması için eğitim müfettişlerince kurulan Müfettişler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak şehit öğretmenlerin adlarının yaşatılmasını istedi.

İlginç bir tespitte bulunan müfettişler, “Kıbrıs'ta şehit verdiğimiz Yüzbaşı Cengiz Topel'in ismi, vatan toprağında yüzlerce okul, park, cadde, çeşme gibi yerlerde yaşatılmaktadır. Aynı fedakârlığı yapan öğretmenlerimizin isimlerinin yaşatılması için de gereken yapılmalıdır” dedi. Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan dilekçesinde şu ifadelere yer verdi"

"BU BİR SORUMLULUKTUR"

“157 öğretmenimiz şehit oldu. Şehitlerimizin bir kısmının adı okullara verilerek hatıraları yaşatılırken, bir kısmının adı hiçbir kuruma verilmedi. Bakanlığın web sitesinde şehit öğretmenlerle ilgili yayınlanan sunuda bile 124 şehit öğretmenimizin ismi var. 33 öğretmenimizin adı burada bile yer almıyor. Vatanımız için en büyük fedakârlığı yaparak canlarını veren şehit öğretmenlerimizin hatıralarının yaşatılması bir sorumluluktur.”

"BU ÜLKE İÇİN ÖLDÜLER"

Milli Eğitim Bakanlığı, müfettişleri haklı bularak harekete geçti. Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzasıyla ilköğretim ve ortaöğretim genel müdürlükleri başta olmak üzere genel müdürlere 157 şehit öğretmenin adının yer aldığı liste gönderilerek, gereğinin yapılması istendi.

HABERTÜRK'e konuşan Doğan Ceylan, “Bakanlığın ilgisi sevindirici. Bizim aslında Yüzbaşı Cengiz Topel ismiyle bir sorunumuz yok. Saygı duyuyoruz. Ama öğretmenlerimiz de canlarını bu ülke için verdi. Oysa şehit öğretmenlerimizin adları, bakanlığın resmi sitesinde bile eksik yayınlanıyor. Tek bir anıt dahi yapılmadı. Adlarının da okullara verilmemesi hem bizi hem ailelerini üzüyor. Oysa şehit komutanların, onbaşı ve erlerin adları okullara veriliyor. Öğretmenlerimizin adının da verilmesini istiyoruz” dedi.

habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.