Şeflik Başvuruları da Mağdurlar Oluşturuyor

Şeflik Başvuruları da Mağdurlar Oluşturuyor

MEB Personel Genel Müdürlüğü daha önceki “kariyer basamakları başvuruları” ve “sınava alınmayan ama atama hakkı verilmeyen Müdür Yetkili öğretmenler” de olduğu gibi Şeflik başvurularında da mağdurlar ordusu oluşturmayı başardı.

MEB Personel Genel Müdürlüğü daha önceki  “kariyer basamakları başvuruları” ve  “sınava alınmayan ama atama hakkı verilmeyen Müdür Yetkili öğretmenler” de olduğu gibi Şeflik başvurularında da mağdurlar ordusu oluşturmayı başardı.
Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmenliğinin bazı maddelerinde yapılan değişiklik 12/12/2008 tarih ve 27078 sayılı  Resmî Gazete'de yayınlandı. Ardından merkez ve taşra teşkilatına atanacak şef adayları için 20 Aralık 2008'de başvurular açıldı.
Yönetmeliğin 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasının (c) bendinin 3'üncü maddesinde “Bulunduğu görevde en az iki yıl görev yapmış olmak” şartı vardır. Bu durumda birçok memur ve VHKİ kadrosunda olanlar başvurabiliyor. Bu gayet normal gibi görünürken bir mağdurlar ordusu oluşturmuş durumdadır.
Çünkü 2007 'de memur kadrosunda iken VHKİ olanlar 2 yılları dolmadığından başvuramıyor. Bu kişiler 10-15 yıllık memur olmalarına rağmen 1,5 yıl önce VHKİ'ye geçtikleri için başvuruları kabul olmuyor. Ama VHKİ ye geçmeyip memur olarak kalanlar 2-3 yıllık memur kadrosunda olsalar bile başvurabiliyor.
Personel Genel Müdürlüğü'ne soruyoruz. 1,5 yıl önce VHKİ yaptığınız memurlar için bir çalışmanız var mı? Yoksa yine yargıdan  dönsün ve mağdur üzerine mağdur mu oluşsun istiyorsunuz?

Sencer KAYA

Eğitim Uzmanı

[email protected]

Yazarın Diğer Yazılarından Seçmeler

Personel Genel Müdürlüğü'nde neler oluyor?

Kariyer basamakları ne oldu?(Kasım-2008)
Eğitim çalışanları “eşit işe, eşit ücret”in neresinde?

Geçmiş Hizmet İçi Eğitimler İLSİS'e Nasıl İşlenir?

Müdür Yetkili Öğretmenlerin hakkını kim savunacak?

Kariyer Basamaklarında Son Durum(Mayıs-2008)

Zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenler için yapılacak işlemler

Öğrencileri geziye götürürken dikkat edilecek hususlar

Norm Kadro Güncellemeleri Nasıl Yapılacak?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum