Seçim telaşının ardından bürokrasiyi de 'atama' heyecanı sardı

Seçim telaşının ardından bürokrasiyi de 'atama' heyecanı sardı

Seçim telaşının ardından bürokrasiyi de 'atama' heyecanı sardı

Seçimde milletvekili olan isimlerin yerine 'vekaleten' bakan bürokratlar, 'asalet' kararı beklerken, yeni bakanlıklarda kurulacak yeni müdürlük ve başkanlıklarda temmuz ve ağustos döneminde 'atama rüzgarı' esecek. Yeni oluşacak kabinede 20 icracı bakanlık için ilk kez atanacak 20 bakan yardımcısı da bürokrasideki koltukları etkileyecek.
 Bugüne kadar 'vekaleten' atamalarla idare edilen bürokrasideki birçok koltuğa yeni isimlerin mi atanacağı yoksa vekalet görevini yürüten bürokratlara 'asalet' ataması mı yapılacağı merak konusu. Bürokraside 'vekalet' yoluyla yönetilen kurumlar arasında öne çıkanlar ise şöyle:

'VEKALET' DEVRİ
- Muammer Güler'in ayrılmasının ardından Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda vekaleten M. Niyazi Tanılır oturdu.
- Emniyet Genel Müdürlüğü görevini Oğuz Kağan Köksal'ın istifasının ardından Mustafa Bahrettin Demirer üstlendi.
- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan Mehmet Ersoy'un ayrılmasının ardından Ejder Kaya bu görevi yürütmeye başladı.
- TOKİ'de Erdoğan Bayraktar'ın ayrılmasının ardından göreve 'vekaleten' Ahmet Haluk Karabel getirildi.
- Orman Genel Müdürlüğü'ne de, milletvekili seçilen Osman Kahveci'nin istifasının ardından Osman Kurtulmuşlu 'vekaleten' atandı.
- Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, RTÜK'teki görevinden ayrılarak Konya'dan milletvekili oldu. Yerlikaya'nın yerine Mecliste seçim yapılması gerekiyor.
- AB Genel Sekreterliği'nden ayrılan Volkan Bozkır milletvekili seçildi. Yerinde Büyükelçi Haluk Ilıcak 'AB Genel Sekreter Vekili' olarak görev yapıyor.

MÜSTEŞAR DA 'VEKALET'Lİ
Seçimden 3 ay önce Anayasa gereği istifa eden Ulaştırma, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına, üç bakanlığın müsteşarları atanmıştı. Müsteşarlık görevleri ise halen vekiller tarafından yürütülüyor. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na Talat Aydın, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na Hasan Canpolat, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na ise Aykut Kılıç vekalet ediyor. Yeni hükümetin kurulmasının ardından bu görevlere de 'asaleten atama' bekleniyor. Bürokrasideki atama heyecanı, yaz tatilini de etkileyecek. Seçim nedeniyle yoğun bir tempoda çalışan bürokrasi, yaz döneminde bu kez hem 'vekalet' görevlerinin 'asalet'e dönmesi hem de yeni görevlere atanma nedeniyle meraklı bir bekleyişe sahne olacak.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.