Seçim sonrası konut fiyatları ne olacak?

Seçim sonrası konut fiyatları ne olacak?

Konut fiyatlarında uzun zamandır büyük değişim olmadığı gibi son yıllarda inşaat maliyetleri ortalama % 30 civarında arttı. Peki maliyetler fiyatlara seçimden sonra mı yansıyacak? İşte cevabı;

Hatice Kolçak'ın köşe yazısı

12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler birbirini yiyip dursunlar, biz seçim sonrası gayrimenkul piyasasındaki duruma bir göz atalım istedim..


Kimileri seçim öncesi piyasanın hareketli olduğunu söylerken kimilerine göre de çok durgun bir piyasa hakim. Yatırım yapacaklar, yeni bir ev almak isteyenler yada mevcut evini, dükkanını satmayı düşünenler için bekleme sürecindeyiz. Tabii ki, uygun fiyata bulunan ve kaçırılmaması gereken gayrimenkuller yine alınıp satılıyor. Mantıklı olan bu zaten.. Gayrimenkul almanın ve satmanın zamanı olmaz.

Her zaman ve an da çok uygun fiyata rayicin altında bulunabilen ev, işyeri, arsa v.s. alınıp satılabilmektedir. Gayrimenkule yatırım yapmanın ilk kuralıdır bu, altını çizmekte fayda var..

Seçim öncesi bir durgunluk olduğu doğru. Nitekim insanlar seçimden sonra nelerin değişeceğini ve piyasayı nasıl etkileyeceğini görmek istiyor. Konut fiyatlarında uzun zamandır büyük değişim olmadığı gibi son yıllarda inşaat maliyetleri ortalama % 30 civarında arttı. Ancak bu maliyetleri müteahhit firmalar ellerindeki konut fiyatlarına yansıtamadı. Buna rağmen neredeyse yerinde sayan fiyatların zaman zaman stoklarını eritmek isteyen müteahhit firmalarca kampanyalar la da ilgi çekmeye çalıştığını gördük. Aslında iyi bir araştırma ile ve pazarlık gücünüzü kullanarak bütçenize uygun yeni bir ev satın alabilirsiniz.

Seçim sonrası konut fiyatları tamamen sandıktan çıkacak sonuca ve sonrasında istikrara bağlı olarak değişecektir.

Tek başına iktidara gelecek olan bir parti ve sonrasında sağlanacak ekonomik istikrar ile fiyatların yükseleceğini düşünüyorum.

Hali hazırda zaten pahalı olan lüks yapıların fiyatları sağlanacak ekonomik istikrar ile değişim gösterse bile fazla bir yükselme hemen olmaz. Ancak fiyatları uzun zamandır yerinde sayan ortalama konut fiyatları %15-20 arasında yükselecektir.

Emlakbank
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.