SBS'de tek liste, 4'ü yedek 5 yerleştirme

SBS'de tek liste, 4'ü yedek 5 yerleştirme

Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere liselere nasıl öğrenci alınacağı belli oldu. Bu yıl 12 okulun yer aldığı tek tercih listesi hazırlanacak. İlk yerleştirmeden sonra 4 yedek yerleştirme daha olacak.

Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na (OYP) göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme bu yıl 12 okulun yazılacağı tek tercih listesi ile yapılacak. Yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için yedek yerleştirme daha gerçekleştirilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı 2011 tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayımladı. Öğrencilerin tercihleri 8-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Bu yıl tercih listesi bir kez hazırlanacak ve 12 okul yazılacak. OYP'de 196 ve üzerinde puanı olan her öğrencinin tercih hakkı olacak. Tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına göre önceden belirlenmiş kontenjanlara göre okullara yerleştirme gerçekleştirilecek.
 

4 kez yedek yerleştirme

 

26 Temmuz'da birinci yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra okullarda boş kontenjanlar için 4 kez yedek yerleştirme dönemi yapılacak. 1 Ağustos'ta başlayan bu dönem 9 Eylül'de son bulacak. Öğrenciler sonuçlar açıklandığında bir okulun asil ve başka okulların yedek listelerinde olabilecek. Kayıtlar tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için yedek lestelerinde yer alan öğrenciler bu okullara kayıt yaptırabilecek.
 

Eşitlikte SBS puanı etkili

 

Yerleştirme işlemi sırasında öğrencilerin OYP'leri eşit olursa 8'inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı halinde, 7'nci sınıf SBS puanı, yine eşitlik durumunda 6'ncı sınıf SBS puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilecek. Bunların da eşit olması halinde tercih önceliği dikkate alınacak.
 

Tercihlere okul onayı

 

Tercihler öğrenci velisi tarafından http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği 'Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu'na bağlı kalarak veli adına gerçekleştirilecek. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Her türlü tercih düzeltmesi de elektronik onaylanmadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak.
 

Tercih ve Yerleştirme Takvimi
 

7 Temmuz: 8. sınıf SBS ve OYP puanı ilanı
8-20 Temmuz: Tercihlerin alınması
26 Temmuz: Yerleştirme sonuçlarının ilanı
1-5 Ağustos: Okulların asil kazanan öğrencilerinin kayıt işlem tarihi (saat 17.00'ye kadar)
6 Ağustos: 1. Yedek Dönemi. (Boş kontenjan ve yedek listedeki öğrencilerden kayıt hakkı kazananların kayıt ilanı. Saat 15.00'ten itibaren
8-12 Ağustos: 1. Yedek Dönemi'nde kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri (Saat 17.00'ye kadar)
13 Ağustos: 2. Yedek Dönemi. (Boş kontenjan ve yedek listedeki öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ilanı. Saat 15.00'ten itibaren.)
15-19 Ağustos: 2. Yedek Dönemi'nde kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri. (Saat 17.00'ye kadar)
20 Ağustos: 3. Yedek Dönemi. (Boş kontenjan ve yedek listedeki öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ilanı. Saat 15.00'ten itibaren.)
22-26 Ağustos: 3. Yedek Dönemi'nde kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri. (Saat 17.00'ye kadar.)
27 Ağustos: 4. Yedek Dönemi. (Boş kontenjan ve yedek listedeki öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ilanı. Saat 15.00'ten itibaren.)
5-9 Eylül: 4. Yedek Dönemi'nde kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri.
 

Kaynak: Habertürk 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.