Sayıştay'ı İsyan Ettiren Yolsuzluk

Sayıştay'ı İsyan Ettiren Yolsuzluk

Sayıştay, Onsekiz Mart Üniversitesi'nin 2009 hesaplarında 6 milyon liralık usulsüzlük tespit etti.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 2009 yılı mali kayıtlarını inceleyen Sayıştay müfettişleri, 6 milyon TL’lik usulsüzlük tespit etti. Raporda üniversite yönetiminin kayıt yaptıran her yeni öğrenciden yasal harç dışında 120 lira aldığıöne sürüldü. 30 binin üzerinde öğrencisi bulunan üniversitede üst sınıflarda okuyanlardan öğretim yılı başında 50’şer lira kayıt parası istendiği bildirildi. Sayıştay müfettişleri YÖK’e gönderdikleri raporda ise üniversitede yaşanan ‘rezilliğe’ son verilmesini istedi.

Kayıt dışı ceza

Sayıştay, bir yılda bu şekilde öğrencilerden 1 milyon 200 bin lira toplandığını belirledi. Toplanan paranın ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir’in şahsi denetimindeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı’na aktarıldığı kaydedildi. Müfettiş raporunda üniversite kütüphanesine zamanında teslim edilmeyen kitaplar nedeniyle öğ ren ci le re bir yıl da 35 bin 483 li - ra ceza kesildiği vurgulandı. Ceza paralarının ise kayıtlara geçirilmediği ortaya çıktı. Müfettişler ayrıca, son dönemde üniversite adına alınan araçlara resmi plaka takılmadığını, bunların vakfın malı gibi gösterildiğini tespit etti.

"Lütfen bu soygunu önleyin"

Sayıştay müfettişlerinin hazırladığı raporda, üniversiteye ait uygulama otellerinden Hamzaköy Oteli'nde fuhuş yapıldığı iddia edildi. Okul yönetiminin ise "Müşterilere evlilik cüzdanı sormak zorunda değiliz" diyerek savunma yaptığı dile getirildi. Sayıştay, ÇOMÜ hesaplarındaki vergi usulsüzlüklerine de dikkat çekti. Bu arada müfettişler, sorumlu tuttukları Rektör Ali Akdemir'le ilgili YÖK'e zehir zemberek bir yazı gönderdi. Yazıda üniversitede yaşananlar 'rezillik' olarak tanımlanırken "Üç kuruşa muhtaç üniversite öğrencilerinin artık Ali Akdemir gibilerce soyulmasını önleyiniz" denildi.

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.