Sayın Bakan Kayıt Parası Konusunda Yanlış Yönlendiriliyorsunuz

Sayın Bakan Kayıt Parası Konusunda Yanlış Yönlendiriliyorsunuz

İlköğretim Genel Müdürlüğü okullarda kayıt ve diploma parası alınmayacağı yönünde bir yazı yayımladı.. Genelge ise yolda.. Okul müdürleri çaresiz. Bu sorun artık çözülmeli..

Her Eğitim öğretim dönemi başında Bakanlık tarafından bir genelge yayınlanır ve okullarda kayıt ve diploma parasının alınmayacağını, bu parayı alanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı hakkında emir verilir.
 
2011 – 2012 Eğitim öğretim yılına yönelikte kayıt parası ile ilgili ilk açıklama İlköğretim Genel Müdürlüğünden geldi. Okul müdürleri uyarıldı. Kayıt ve diploma parasının alınmayacağı konusunda net direktifler verildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ise kısa bir süre içerisinde İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarına yönelik bir genelge yayınlayarak kayıt ve diploma parasının alınmayacağını yönünde yazılı bir emir yayınlayacak.
 
İlköğretim ve ortaöğretim müdürlerimiz şu anda okullarında bütün iyi niyetleri ile yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin daha nezih ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için gerekli tamir ve tadilat işlemlerini gerçekleştirmektedir.
 
Bu tamir ve tadilat paralarını ise kermes ve bağışlardan tedarik etmektedirler.
 
Milli Eğitim Bakanlığı makamına yeni oturan Sayın Bakan’a , özellikle de ilköğretim genel müdürünün okullara hiçbir şekilde ödenek gönderilmediğini, okulların ihtiyaçlarının veliler tarafından verilen bağış ve aidatlarla karşılandığını örnekler vererek arz etmesi gerekmektedir.
 
Sayın Bakan’ın bu konuda çevresinden gelen şikayetler üzerine konuya vakıf olmadan , okullarda para toplanması yasaktır düşüncesi gayet normaldir.
 
Ayrıca yine sayın Bakan ve bürokratlarının da öğrencileri için okullara aidat ve bağış adı altında zamanında paralar verdiği konusunda hiçbir şüphemiz yoktur.
 
Eğitim çarkı bir şekilde dönecektir.
 
Yeni eğitim öğretim yılında sınıflara alınacak sınıf defterlerini bile okullara göndermekten aciz bir Bakanlığın var olduğunun bir şekilde Bakan Bey’e anlatılması gerekmektedir.
 
Bu konuda Bakan’a brifing ve bilgi vermek  popülist bürokratların değil , kendini gerçekleştirmiş sorumluluk sahibi bürokratların harcıdır.
 
Ayrıca sendikalarında bu konuda ortak tavır geliştirmesi ve eğitim yöneticilerini şamar oğlan olmaktan kurtarması gerekmektedir.
 
Dünyanın hiçbir ülkesinde, hem okullara ödenek göndermeyen hem de okul için para toplayamazsınız diyen bir Bakanlık yoktur.
 
MEB içerisinde kangren halini almış bu konunun çözümü de ortak akılla kolayca halledilebilir.
 
Örneğin ülkemizde ki milyarlarca dolarlık reklam pastasından, Yılda milyonlarca bastığımız kitaplara reklam alınarak okullarımız için bir kaynak yaratılabilir.
 
Bu konunun çözümü noktasında en büyük iş Bakanlık bürokratlarına düşmektedir. Bakan Bey’e bu konu hakkında net ifadelerle bilgi verilmeli ve çözüm noktasında yol gösterilmelidir.
 
Yoksa kayıt parası alan müdürü yakarız tarzında jakoben yaklaşımların eğitim öğretime katkı sunmayacağı gibi, eğitim yöneticilerini moral ve motivasyonunu noktasında da sıkıntıya sokacaktır.
 
Bakanlığın yayınlamış olduğu bu genelgelerden sonra veliler haklı olarak , okul müdürlerine çok farklı gözle bakmakta ve okul müdürlerini şamar oğlan olarak görmektedir.
 
Sonuç olarak başta Bakanlık bürokratları olmak üzere, Sendikaların , İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve bu konuda yetki ve etkisi olan tüm kişi ve kurumların bu sorunun çözümü noktasında olaya müdahil olması ve kanayan yaramıza bir an önce merhem basılması gerekmektedir.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum