Savunmasında dine sığındı ama ezanı bile bilmiyor

Savunmasında dine sığındı ama ezanı bile bilmiyor

Katil zanlısı Murat Altun'un, cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.


Sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, nöbetçi mahkemece cezaevine gönderildi. Murat Altun'un polisteki gözaltı süresince dengesiz davranışlarda bulunduğu ortaya çıktı. İfadesinde "Ezan okudum ve Padovese'yi öldürdüm." diyen ve sürekli dini terimler kullanmaya çalışan katil zanlısının ifade sırasında da ezan okumaya başladığı öğrenildi. Ancak Altun'un ezanı bile bilmediği ifade tutanağına yansıdı.

Padovese'nin katil zansılısı Murat Altun'un cinayetten bir hafta önce 28 Mayıs 2010'da İskenderun Devlet Hastanesi'nden psikiyatri raporu aldığı ortaya çıkmıştı. Altun, emniyette verdiği ifadede cinayeti soğukkanlılıkla anlatıyor: "Olay günü Padovese beni evimden aldı. İçimden ezan okudum. Mutfaktan bıçak aldım. Yatıyordu. Kapıyı açtım ve direkt olarak karnına bıçakla vurdum. Dışarı çıkmaya çalıştı, yakaladım ve elimdeki bıçakla boğazını kestim. Daha sonra ezan okudum. Padovese'yi öldürmemin nedeni şeytanı öldürmemdir. Bana emir geldi, bu şekilde yaptım. Padovese isimli adam deccal yaratıyordu ama ben de Allah'ın izniyle bunları bitireceğim." Katil zanlısı, "Cinayeti neden gerçekleştirdin?" sorusuna şöyle cevap veriyor: "Vallahi ben Hz. Ali olduğuma inanıyorum. Bana sadece zamanı geldiğinde içimden şunu yap diyorlar. Tüm insanlık için bunu öldürdüm. Padovese beni eşcinsel ilişkiye zorluyordu. Kendisi ile daha önceden ilişkiye girdik. Millet ibret alsın diye kendimi feda ettim."

Bu arada Murat Altun, 31 Mayıs'ta da Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne baş ağrısı şikayetiyle gelmiş. Beyin MR'ı çekilen Altun'a gerekli tetkikler yapıldıktan sonra belirgin bir teşhis konulamamış. Öte yandan, Luigi Padovese'nin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından İskenderun'a götürüldü. Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, Padovese'nin karın bölgesi ve boğazı da dahil olmak üzere vücudunun birçok yerinde bıçak darbesinin bulunduğunun kaydedildiği öğrenildi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.