Savcılıktan, YÖK'ün Ali Demir kararına itiraz

Savcılıktan, YÖK'ün Ali Demir kararına itiraz

Başsavcılık, ÖSYM Başkanı Ali Demir için soruşturma izni vermeyen YÖK'e başvurdu. Kurumdan Demir'e ilişkin karar istendi. Süreç en baştan başlayabilir.

YGS'de şifre ve kopya soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kritik hamle. Başsavcılık, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında istediği soruşturma izni vermeyen YÖK'ten, Genel Kurul kararını talep etti. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Savcılığın yazısı bize ulaştı" diyerek savcılğın talebini doğruladı. Özcan'ın imzasının ardından "Demir hakkında soruşturmaya yer yok" yönündeki YÖK Genel Kurul kararı, ekli dosyalarıyla birlikte savcılığa gönderilecek. Dosyada YÖK bünyesinde hazırlanan ön inceleme raporu ve kararın çıktığı toplantının tutanakları yer alacak. 

 

İptal için Danıştay'a başvuru 

 

İddiaları soruşturan başsavcılık, yaptığı incilemeler sonrası cevap dizilimlerinde 'şifre' olduğunu belirlemiş ama bu şifrenin kopya olarak kullanıldığına dair delil bulunmadığı için 'takipsizlik' kararı verip soruşturmayı kapıtmıştı. Karara rağmen YÖK'ten 'görevi kötüye kullanma ve ihmal' nedeniyle Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında soruşturma izni istemişti. Talep 'soruşturmaya yer yok' diye YÖK tarafından geri çevrilmişti. Savcılığın, istenen tutanaklar geldikten sonra kararın iptali için Danıştay'a gitmesi bekleniyor. 

 

Kaynak: Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.