Savcı, emniyetin odasını mühürledi

Savcı, emniyetin odasını mühürledi

Eski Müdür Özdemir'le ilgili soruşturma sırasında Ankara Emniyeti'ndeki yeni odanın varlığını saptayan savcılık burayı mühürlettikten sonra aradı

Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'le ilgili yolsuzluk soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'in, Ankara emniyetinde, yine aynı savcılıkça Özel Kuvvetler'e bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'nda yapılan “kozmik oda” aramasına benzer bir arama yaptığı ortaya çıktı. Emniyetteki arama sırasında yeni odanın varlığını tespit eden savcı Tuğtekin, delillerin kaybolmaması için odayı önce mühürletti, ertesi gün mahkeme kararıyla yeniden arama yaparak 5 bilgisayara el koydu. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Özdemir'in tutuklanmasıyla sonuçlanan yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, savcı Tuğtekin, Özdemir'in kısa süre önce göreve getirdiği Emniyet Amiri Ömer Zeren'le ilgili olarak “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla soruşturma başlattı. Tuğtekin'in kendi isminin de yeraldığı ve sahte olduğu değerlendirilen bir mektubun kimler tarafından hazırlandığını araştıran Tuğtekin, Zeren'in, Özdemir'le ilgili yargılama sırasında adliyeyi etki altına almak amacıyla bazı üst düzey kamu görevlileriyle görüştüğü bilgisine de ulaştı.
Tuğtekin, bu gelişmeler ışığında geçtiğimiz cuma günü mahkemeden Zeren'in özel kalem odasında arama yapılması için mahkemeden karar çıkarttı. Beraberinde ekiple birlikte Ankara Emniyeti'ne gelen Tuğtekin, emniyet müdürü makam odasının hemen yanındaki özel kalem müdürlüğü odasında aramaları gerçekleştirdi. Tuğtekin, bu aramalar sırasında, Zeren'in makam binasının girişinde ayrı bölümde, idari büro olarak tanımlanan ünitede de bir odasının bulunduğunu saptadı.

“Arama kararı yok” diye giremedi
Burada da arama yapmak isteyen Tuğtekin arama kararı olmadığı gerekçesiyle odaya sokulmadı. Bunun üzerine Tuğtekin, arama işlemlerini birlikte yaptığı Ankara Emniyeti KOM Şubesi Müdürü Selçuk Doğuş'a talimat vererek “olası delillerin kaybolmasını önlemek” amacıyla söz konusu odayı mühürletti. Tuğtekin, cumartesi günü aldığı yeni bir mahkeme kararıyla mühürlü odayı yine tutakanakla açtırıp gerekli aramaları yaptı. Tuğtekin, burada emniyetçe kullanılan 5 bilgisayara el koyarak “imaj alma” işlemi gerçekleştirdi. Bilgisayarların yanı sıra 150'ye yakın CD ve DVD'ye el koyan savcı Tuğtekin, Zeren'in evinden de 2 bilgisayarın imajını aldırdı. Olay, bir süre önce yine aynı savcılıkça Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan “kozmik oda” incelemesini akla getirdi. Savcı Mustafa Bilgili ve hâkim Kadir Kayan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası soruşturmasında TSK'daki kozmik odayı önce mühürlemiş, daha sonra inceleme yapmıştı.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.