"Savcı benim bildiğim bir sürprizi açıklarsa..."

"Savcı benim bildiğim bir sürprizi açıklarsa..."

Kılıçdaroğlu, Show TV'de yayımlanan "Siyaset Meydanı Seçim Özel" programına katılarak, Ali Kırca ve Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı

YSG VE ÖSYM'DEKİ SÜRPRİZ
YGS ve ÖSYM konusunda önemli bir sürprizin olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Savcı benim bildiğim bir sürprizi açıklarsa Türkiye için de çok önemli bir sürpriz açıklanmış olacak. Ama önce sayın savcı açıklasın. Ben yargıya müdahale etmeyeyim. Polis silinen bilgileri öğrendiğinde bazı maillere rastladı. Sürpriz o maillerle ilgili. Üniversiteye yerleştirmeyle ilgisi var. Sayın savcının bu bilgileri saklamaya hakkı yok. 1 milyon 700 bin kişinin hakkını yiyenin o koltukta oturması Başbakan'ı rahatsız etmiyorsa o çocukların günahı onun boynunadır. Şifre varsa kopya vardır.''

Kılıçdaroğlu hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu belirterek, ülkenin sorunlarının çözümünün CHP'nin tek başına iktidarında olduğunu söyledi.

AK Parti'nin işinin toplumu bölmek, ayrıştırmak olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, kendi görevlerinin ise bütünleştirmek olduğunu kaydetti. Başkanlık sisteminin sadece gündem değiştirmek için söylenen bir söz olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, halkın gündeminin elinden çalındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Çılgın proje''nin gerçekleşecek bir proje olmadığını ifade ederek, ''Siz kanal açacaksınız ama sözleşmeden haberiniz yok. Parasız yer varken neden paralıyı tercih etsin. Antlaşma değişebilir ama hangi ülke kabul edecek? Hayal peşinde koşmayın, milletin gündemini çalmayın'' dedi.

AB ile ilgili ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin AB sürecinin tıkandığını, AK Parti'nin statükocu bir parti olduğunu savundu.

AK Parti'nin değişim söylemini kullanarak, ABD ve AB'yi aldattığını da ileri süren Kılıçdaroğlu,''Bu ortaya çıktı. 'Özgürlükten yanayız' dediler ama yok böyle bir şey. Füle'ye şunu söyledim; 'Elli üç gazeteci hapiste' dedim. Son görüşmede elli sekiz oldu bu rakam. Artık onlar da dünya da anladı, 'artık demokrasi ve özgürlüğü isteyen CHP, karşısında olan parti ise AKP'dir' diyor.'' diye konuştu.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/628649-savci-benim-bildigim-bir-surprizi-aciklarsa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.