Sarıgül gövde gösterisi yaptı

Sarıgül gövde gösterisi yaptı

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, İzmir'de ışığı gördüklerini söyledi.

Buradan Türkiye'nin her tarafına 'Bismillah' diyerek yürüyeceklerini anlatan Sarıgül, kendisiyle birlikte yola çıkanların, ev ev gezerek hareketi anlatmalarını istedi. Mutlu bir yola çıktıklarını belirten Sarıgül, "İlkbahara kadar hareketiz, sonra bereket olup Ankara yağacağız." dedi.

TDH, 'İktidar Yolunda İzmir Buluşması' adı altında İzmir'de yaptığı mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Partileşme yolunda çalışan hareketin lideri Mustafa Sarıgül, miting için geldiği İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı'nda kalabalık tarafından karşılandı.

Uzun bir konvoyla buradan yola çıkan Sarıgül, mitingin yapılacağı Bornova Meydanı'na geldi. Konvoydaki araçların plakaları sarı zemin üzerine siyah renkle 'Sarıgül' yazılı kartonla kapatıldı. Mitingde 'Baykal gitme vaktin geldi' pankartı dikkat çekti. Sarıgül, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP eski milletvekili Muharrem Sarıkaya ve ANAP eski milletvekili Yüksel Yalova'yı İzmir'de tanıttı.

Sarıgül, yaptığı konuşmada, tıkanan siyaseti açacaklarını kaydetti. İzmir'den önce Türkiye'nin birçok noktasında vatandaşlarla buluştuğunu belirten Sarıgül, İzmir'de gördüğü manzaranın başka olduğunu vurguladı. Sarıgül, "İzmir'de bu muhteşem manzarayı gördükten sonra umutlu ol Türkiye, Türkiye Değişim Hareketi geliyor." diye konuştu.

Değişimin, kardeşliğin tek partisinin kendileri olacağını ifade eden Mustafa Sarıgül, halkla birlikte Ankara'ya yürüyeceklerini kaydetti. Mitinge katılanlara, "Buradan soruyorum sevgili İzmirliler, Türkiye değişim hareketine vize veriyor musunuz ? Bismillah diyerek vize veriyor musunuz?" diye seslendi.

Türkiye'nin yorgun bir iktidar, dermansız bir muhalefete mahkum kalmasına izin vermeyeceklerini belirten Sargül, özgürlük ve demokrasi için hedeflerinin iktidar olmak olduğunu vurguladı. İzmir'den Türkiye'nin her tarafına 'Bismillah' diyerek yürüyeceklerini anlatan Mustafa Sarıgül, "İzmir'e bakıyorum, İzmirliler mutlu değil. Çünkü, İzmirliler hak ettiği değeri alamıyor. Yerel yönetimler de hak ettiği hizmeti alamıyor. Ankara da yeteri kadar temsil edilemiyor. Yerel iktidarı genel iktidara taşımak için hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ankara'dakilerin karşılıklı atışmalarla günlerini gün etmeye çalıştığını söyleyen Sargül, şöyle konuştu: "Buradan Ankara'dakilere sesleniyorum. Halkımızı oy için birbirine düşürmeyin. İnançlar üzerinden oy avcılığı yapmayın. Oy uğruna Atatürkümüzün üzerinden de elinizi çekiniz."

Sarıgül, Türkiye Cumhuriyeti'ni 'Bismillah' diyerek yeni baştan halkla birlikte inşa edeceklerini ifade etti. TDH'nin yolunun yüreksizleri, tembellerin değil cesurların, mertlerin, delikanlıların yolu olduğunu kaydeden Sarıgül, toplumun çıkarlarını her zaman ön planda tutacaklarını aktardı. Sarıgül, "Bundan sonra üzerlerinize karabulutlar gelecek. Bazılarının öfkeleri artacak. Dün gece üzerimize geldikleri gibi yine üzerimize gelecekler. Birbirimize sıkı sıkıya sarılacağız." dedi.

Sarıgül, TDH'nin değişmez ilkelerinden birinin de inanç ve siyaset ayrımı yapmamak olduğunu belertti. TDH iktidarında şefkatli devlet olacağını söyleyen Sarıgül, devletin kurumları arasında ayrımın kesinlikle olmayacağına dikkat çekti. Siyaseti demokratik hale getireceklerini anlatan Sarıgül, partilerinde lidere bağlı bir siyaset olmayacağını, siyaseti halkla birlikte yapacaklarını vurguladı. Sarıgül, partilerinde gece yarısı darbeleri olmayacağını dile getirdi.

Partide kadınlara yüzde 30 kontenjan ayırdıklarını söyleyen Sarıgül, şunları söyledi: "Dağa taşa çare yazıyorsunuz bunu boşa çıkarmayacağım. Vakit geldi, zaman tamam. Tünelin ucunda ışık göründü. Ankara'ya ne zaman gideceksin diye soruyorlar. Bazı hasetler münafıklar da soruyor. Bende diyorum ki TDH Ankara tabela asmaya gitmez. Ben siyasetin demokratik olmasını istiyorum. Onlar, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek Ankara'ya gittiler. Biz ilçe ilçe gezerek Ankara'ya gidiyoruz. Ankara tabela takmaya gitmeyiz. İktidara yürümeye gidiyoruz. TDH seçime hazırdır. Son hazırlıkları yapıyoruz. En uygun zamanda Ankara gideceğiz. Programı hazırdır. Ankara'ya şikayet etmeye değil, karalamaya değil çare bulmaya gideceğiz."

"İZMİR TDH'NİN KALESİ OLACAK"

Türkiye Değişim Hareketi Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan da kürsüde yaptığı konuşmada, CHP'ye göndermede bulunarak, İzmir'in TDH'nin kalesi olacağını savundu. Aslan, "Biz, bu sefer inadına İzmir diyoruz. İzmir TDH'nin kalesi olacaktır." dedi.

İzmir'den atılan iktidar fişeğinin dalga dalga bütün Türkiye'ye yayılacağını savunan Aslan, "İzmir, sadece özgürlüklerin yaşam alanı ve demokrasinin simgesi değil; aynı zamanda değişim ihtiyacının sözcüsü, Türkiye Değişim Hareketi'nin de kalesi olduğunu kanıtlamıştır." diye konuştu.

TDH'NİN İZMİR BULUŞMASINA İLLERDEN KATILIM OLDU

İstanbul, Ankara, Antalya, Malatya, Mersin başta olmak üzere birçok vatandaşlar ilden otobüslerle vatandaşlar mitinge taşındı.

Sarıgül, Adnan Menderes Havalimanı'nda kalabalık bir gurup tarafından 'Başbakan Sarıgül' sloganlarıyla karşılandı.

Buradan TDH otobüsüyle hareket eden Sarıgül'e kalabalık bir konvoy eşlik etti. Konvoya katılan araçların plakaları sarı renk üzerine siyahla 'Sarıgül' yazılı kartonlarla kapatıldı. Saat 11.00'de Adnan Menderes'e inen Sarıgül, miting alanına 2 saatte gelebildi. Mitinge katılanlara sarı renkli yağmurluk ve atkı dağıtıldı.

Mitinge Ankara, İstanbul, Antalya, Erzurum Malatya başta olmak üzere Türkiye'nin her ilinden katılım olduğu görüldü.

Mitinge katılanlar arasında gençlerin çoğunlukta olduğu dikkat çekti. Mitingde, Türk Bayrağı dışında tüm pankart ve afişler sarı renkteydi. Sarıgül, kendisini yetiştiren anne ve babasını anlatırken duygulandı. Gözyaşlarını sildi. Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.