Şans oyunları kumardır"

Şans oyunları kumardır"

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, ''Şans oyunları, kumardır. Kamu kurumları, yasal olarak 'şans oyunları' diye nitelendirilen kumara teşvikle, insanlığı karşı suç işlemektedir'' dedi.

Muharrem Balcı, Sultanahmet'teki Rast Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Yeşilay'ın sadece alkol, sigara ve uyuşturucu gibi madde bağımlılıklarıyla değil her türlü bağımlılıklarla mücadele ettiğini söyledi. Her bağımlılığın bir diğerini tetikleyeceğine işaret eden Balcı, ''Bu şekilde baktığımızda, yasal diye tabir edilen, bizim kumar dediğimiz şans oyunlarına başlayan insan, kaybettiğinde üzüntüsünden, kazandığında da havadan para kazandığı gerekçesiyle diğer bağımlıklara kendini kaptırabilir'' şeklinde konuştu.

Devletin, vatandaşı bağımlılıklar konusunda koruması gerekirken, ''cebindeki parasını almaya çalıştığını'' iddia eden Balcı, Spor Toto Genel Müdürü Bekir Uçar'ın ''Biz bu oyunu 5 katına da çıkabiliriz. Ancak sosyal kontrolü kaybetmemek için bunu yapmıyoruz'' dediğini belirtti. Balcı, ''Eğer şans oyunları aşırı boyutlara gittiğinde sosyal kontrol kayboluyorsa, sosyal kontrolün küçük çaplarda bireyler üzerinde kaybedilmesi devleti ilgilendirmiyor mu'' diye sordu.

Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milli Piyango adı altında okullar açılarak bu kurum hayır kurumuna dönüştürülüyor. Gençlerimize sporla ilgilenmelerini söylüyoruz. Ancak devlet, süper ligin ismini Spor Toto olarak değiştirebiliyor. Bu ülke insanı bu kadar çok çelişki ve paradoksu hak etmiyor. Şans oyunları, kumardır. Kamu kurumları, reklamlar ve yasal olarak şans oyunları diye nitelendirilen kumara teşvikle insanlığı karşı suç işlemektedir.''

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.