Samsun'da sel faciası: 8 ölü

Samsun'da sel faciası: 8 ölü

Samsun'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti.

Daha önce bir kadın cesedinin bulunduğu Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında, 2 kız çocuğunun cesetleri bulundu. Arama-kurtarma ekipleri, çocukların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yürütüyor. Bu arada, bulunan kadın cesedinin, 36 yaşındaki Emine Bütüner'e ait olduğu tespit edildi.
Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan (9) ile 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşılmıştı.
TÜRK KIZILAYI KRİZ MASASI OLUŞTURDU
Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölgesi'ni etkileyen sel ve su baskınları nedeniyle Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturdu.
Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Orta Karadeniz Bölgesi'ndeki şiddetli yağışlar nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşanmasının ardından bölgeye afet ekibi ve yardım malzemelerinin gönderildiği bildirildi.
Açıklamaya göre, Sinop'tan sonra Samsun'da da olumsuz etkileri olan yağışlar için bölgeye ilk etapta Trabzon Yerel Afet Lojistik Merkezi'nden uzman personel eşliğinde bir tır dolusu çadır, mutfak seti, gıda kolisi, yatak ve battaniye gönderildi. Batı Karadeniz Afet Müdahale Merkezi ve Trabzon Yerel Afet Lojistik Merkezi de alarm durumuna geçirildi. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Kızılay, ihtiyaç halinde bölgeye ek afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi ulaştırabilmek için tüm hazırlıklarını tamamladı.
SEL, ÖNÜNE NE KATTIYSA SÜRÜKLEDİ
Samsun'un Canik ilçesinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı.

Yaşanan felaket esnasında Mert Irmağı'nın taşması sonucu Canik ve İlkadım ilçeleri arasında ulaşım kesilirken, Samsun-Ordu ve Samsun-Ankara Karayolları sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Canik ilçesinde oluşan sel nedeniyle vatandaşlar araçlar içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi tamamen sular altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yeri sel sularından ötürü zarar gördü.

Araçların sürüklendiği, dev ağaç dallarının ve kaya parçalarının sürüklendiği sel felaketinde Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü.
Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan iş yerleri sel suları nedeniyle zarar görürken, iş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, iş yerlerinden yollara saçılan eşyaları topladı.

'OLAĞANÜSTÜ BİR YAĞMUR'
Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TOKİ konutlarındaki çalışmaları inceledi. İki çocuğunu kaybeden Recep Yılmaz'ı teselli eden Vali Aksoy yaptığı açıklamada, 'Gece 23.30 sıralarında Canik ilçemizin kırsal kesiminde başlayan yağmur, kent merkezini de etkiledi. TOKİ konutlarında özellikle alt katları su bastı. Bodrum katta insanların olduğu yönünde bilgi var. Bütün ekiplerimiz büyük bir özveri içinde çalışıyor. Saat 02.00 - 04.00 arasında yaklaşık 1 metrekarelik bir alana 48.5 kilogram yağmur yağdı. Bu, mevsim ortalamasının çok üstünde ve olağanüstü bir yağmur. Bölgemizde ciddi bir tahribat oluşturdu' dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.