Şampiyonluk play-off’a kalabilir

Şampiyonluk play-off’a kalabilir

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang Son 90 dakikalar bittiğinde şampiyon, Devler Ligi ve Avrupa Ligi yolcularının yanı sıra,

SÜPER Lig'in son haftasında alınacak sonuçlar, şampiyon, Devler Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yolcularının yanı sıra, Hacettepe ve Kocaelispor'un ardından düşecek üçüncü takımı belli edecek. Lider Beşiktaş, kümede kalmayı garantileyen Denizlispor'u deplasmanda yenerse puanını 71'e yükselterek 6 yıl sonra mutlu sona ulaşıp şampiyonluğunu ilan edecek. Bu durumda sezonu çifte kupayla kapatacak olan siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Beşiktaş, ligi takipçileri ile aynı puanda bitirirse, şampiyonu genel averaj belirleyecek. Siyah beyazlıların hem Sivasspor (iki maç da 1-1 bitti) , hem de Trabzonspor'la (0-0 ve 1-1) ikili averajının eşit olması son hafta ihtimallerini çeşitlendiriyor. İşte o ihtimallerden en dikkat çekicileri...

Şampiyonluk ekstra play-off'a kalabilir

BEŞİKTAŞ, Denizli ile berabere kalır, Sivas da G.Saray'ı 3 veya daha farklı bir skorla yenerse, ipi Sivas göğüsler. Beşiktaş, Denizli ile golsüz berabere kalır, Sivas da G.Saray'ı 5-3 mağlup ederse, puanların yanı sıra atılan ve yenilen goller (Attıkları 58 yedikleri 29) eşitlenecek. İkili averajda da (her iki maç da 1-1 bitti) eşitlik söz konusu olduğu ve takımların hükmen yenilgileri bulunmadığı için, şampiyonu ekstra play-off maçı belirleyecek.

STATÜ NE DİYOR?

Puan eşitliğinde sırasıyla şu kriterlere bakılır:

1-Takımların aralarındaki maçlarda oluşacak puan durumu

2-Aralarındaki maçlardaki gol averajı (Deplasman uygulaması yok) 3-Genel averaj 4-Hükmen yenilgi 5-Tek maçlı eleme usulü müsabaka.

Trabzonspor'a mucize gerek

BEŞİKTAŞ, Denizli'ye yenilir, Sivas da G.Saray'ı mağlup ederse şampiyon Sivas ekibi olacak. Beşiktaş, Denizli'ye yenilir, Sivas puan kaybeder, Trabzon da F.Bahçe 'yi yenerse, ikili averajları eşit Beşiktaş'la Trabzon arasında şampiyonu genel averaj belirleyecek. Genel averajda Beşiktaş'ın 8 gol gerisindeki Trabzon, F.Bahçe'yi 6-0 yener, Beşiktaş da Denizli'de 3-0 kaybederse, bordo mavililer şampiyon olur.

Devler Ligi için 3 aday yarışıyor

İKİ kontenjanlık Şampiyonlar Ligi bileti için 3 aday var: Beşiktaş, Sivas ve Trabzon. Bu üç takımdan Beşiktaş hedefe en yakın takım. Sivasspor son maçını kazanırsa, en azından ikinci olup Devler Ligi için iki eleme turu oynamaya hak kazanacak. Yiğido berabere kalır, Trabzon kazanırsa ligi üçüncü sırada tamamlar ve iki eleme oynayacağı UEFA Avrupa Ligi ile yetinir. Sivas yenilir, Trabzon berabere kalırsa, puanlar eşitlenir. Bu durumda ikili averajı daha iyi olan (3-0 ve 0-0) Sivasspor, ligi ikinci sırada tamamlar.

Üçlü averajda G.Saray devre dışı

AVRUPA Ligi'ne gitmeyi garantileyen ilk takım, kupa finalisti F.Bahçe. Son 90 dakikalar öncesi G.Saray'ın Avrupa kupalarının dışında kalma ihtimali bulunuyor. F.Bahçe, üçlü averajda Bursa ve G.Saray'a üstün. İkili averajda da G.Saray'a ve Bursa'ya karşı ayrı ayrı avantajlı olan sarı lacivertliler, ligi ilk 5 'te bitirmeyi garantiledi. F.Bahçe, UEFA Avrupa Ligi için iki eleme oynayacak. F.Bahçe Trabzon'a, G.Saray da Sivas'a kaybeder, Bursaspor ise İstanbul BŞB'yi yenerse üç takım ligi 58'er puanla bitiriyor. Bu durumda üçlü averaj sonucu oluşacak mini puan durumunda F.Bahçe'nin 7, Bursa'nın 6, G.Saray'ın 4 puanı olacağı için Cimbom Avrupa kupalarının dışında kalıyor. Üçlü averajla UEFA Avrupa Ligi vizesini alması durumunda Bursaspor'u 3 eleme bekliyor.

Üç takımın düşme ihtimali bulunuyor

SÜPER Lig'in son haftasında 38 puanda buluşma ihtimali olan 4 takımın aralarındaki ikili-üçlü-dörtlü averaj hesapları incelendiğinde, Denizlispor ligde kalmayı garantiliyor. Eğer 34. hafta puan durumunun sonunda G.Birliği sahasında Kayseri'ye, Denizli evinde Beşiktaş'a kaybeder, Antalya sahasında A.Gücü ile berabere kalır ve Konya sahasında Ankaraspor'u yenerse, dört takım 38 puanda buluşuyor. Bu durumda G.Birliği küme düşer. İkişer ve üçer takımın 38'er puanda bitirmeleri halinde diğer ihtimaller şöyle: G.Birliği-Denizli-Konya: Düşen takım Konya. G.Birliği-Antalya-Konya: Düşen takım G.Birliği. Denizli-Antalya-Konya: Düşen takım Antalya. Konya-G.Birliği: Düşen takım Konya. Konya-Antalya: Düşen takım Antalya. Konya-Denizli: Düşen takım Konya.


Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.