Şam’ımıza dokunmayınız

Şam’ımıza dokunmayınız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye uluslararası müdahale olmaması için çalıştıklarını söyledi

Seçim çalışmaları için bulunduğu Konya’da gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’ye uluslararası müdahale olmaması için çalışılması gerektiğini, böyle bir müdahalenin istenilmeyen sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Son günlerde çatışmaların arttığı Suriye’ye askerî müdahalenin olup olmayacağının ve olması durumunda Türkiye’nin izleyeceği politikanın sorulması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Öyle bir ihtimalin olmaması için çalışmamız lazım. Uluslararası müdahale, bu tür durumlarda, özellikle Suriye gibi sosyolojik bakımdan daha heterojen toplumlarda istenilmeyen sonuçlar da doğurabilir. Ayrıca Suriye komşumuz ve egemen bir ülke. Biz böyle bir şeyin Suriye içinde çözülmesine büyük önem veriyoruz. Hâlâ bunun için şans vardır, ama bu şansın zorlanmaması ve kaçırılmaması lazım.”

Son dönemde sadece Suriye’de değil, bütün bölgede çok ciddi bir dönüşüm yaşandığına işaret eden Davutoğlu, her ülkede bu dönüşümün farklı seyrettiğini ve yöneticiler tarafından alınan tavırla da şekillendiğini söyledi.

http://www.taraf.com.tr/haber/sam-imiza-dokunmayiniz.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.