Sambacılar Hollanda ile eşleşti

Sambacılar Hollanda ile eşleşti

Sambacılar Juan Fabiano ve Robinho ile çeyrek finale uzandı. Hollanda'nın rakibi oldu.



BREZİLYA, Şili'yi güle oynaya devirdi, çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu: 3-0. Kupanın flaş ekibi Şili karşısında maç boyunca üstün bir oyun sergilerken kendini sıkmadan yoluna emin adımlarla devam etti. Galatasaraylı Elano, sakatlığı nedeniyle dün gece forma giymedi.

Golcülük dersi

Sambacılar rakip kaleyi 9. dakikada Silva'nın şutuyla yokladı. 34. dakikada da aradığı golü buldu. Maicon'un kullandığı kornerde Juan, çok iyi yükseldi. Düzgün bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 1-0. 37'de bu kez Luis Fabiano sahneye çıktı ve “golcülük” dersi verdi. Robinho'nun başlattığı atakta, Kaka'nın ara pası ile topla buluşan Luis Fabiano, Bravo'yu geçti meşin yuvarlağı da boş kaleye bıraktı: 2-0.

İkinci yarıya Şili hızlı başladı ama golü yine kalesinde gören taraf oldu. Brezilya kalesine yüklenen Şili, geride verdiği açıkların diyetini 59'da ödedi.

Robinho noktayı koydu

Ramires, tek başına orta sahayı geçti. Rakiplerinden tek tek sıyrıldıktan sonra Robinho'yu gördü. Yıldız oyuncu, şık bir plase ile ağları havalandırdı: 3-0. 66'da Valdivia uzak mesafeden Julio Cesar'ın koruduğu kaleyi yokladı ama Şili adına sonuç alamadı. Kalan dakikalarda skor değişmedi. 1998 Dünya Kupası'nda yarı finalde Hollanda ile eşleşen Brezilya, rakibiyle Güney Afrika'da çeyrek finalde buluştu. İki takım cuma akşamı karşı karşıya gelecek.

Elano cuma sahada

BREZİLYA çeyrek finale adını yazdırırken dün sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Elano, Hollanda karşısında ilk 11'deki yerini alacak. Galatasaraylı sambacıyı dün tedbir amaçlı oynatmayan Brezilya Teknik Direktörü Dunga, tecrübeli oyuncuyu kritik karşılaşmada banko sahaya sürecek
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.