Şaka değil kar 111 köy yolunu kapattı

Şaka değil kar 111 köy yolunu kapattı

Doğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 111 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu ve Doğu Kradeniz Bölgeleri'nde kış geri geldi. Anadolu'nun birçok bölgesinde dün geceden itibaren etkili olan Nisan karı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzurum kent merkezinde kar 6 santimetreye ulaştı. 12 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 111 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Şırnak ve Siirt'te ise sele kapılan 2 iki kişi aranıyor.

İşte ajanslara düşen Anadolu'dan kar yağışı haberleri: Erzurum dün gece saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bölge illerinde hava sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında düşerken, bölge kar yağışının etkisine girdi.

ERZURUMDA 6 SANTİMETRE VAR VAR

Bölge illerinde çok sayıda köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Şehiriçi ve şehirlerarası trafikte aksamalar yaşandı. Erzurum'da kar kalınlığı 6 santimetreye ulaştı. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Kar yağışının cuma gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın cuma gününden itibaren Sibirya üzerine hareket edeceği belirtildi. Önümüzdeki hafta içerisinde kar yağışlı havanın yerini yağmura bırakması bekleniyor. Bölge illerinde dün gece en düşük hava sıcakları sıfırın altında olmak üzere olmak üzere şöyle gerçekleşti: Sıcaklık, Erzurum 3, Kars 2, Ardahan 2 dereceye kadar düştü.

111 KÖY YOLU KAPANDI

 

Erzurum'da 79, Ardahan'da 10, Ağrı'da 10 ve Kars'ta 12 olmak üzere toplam 111 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. Kar, Rize, Karaman, Malatya Ardahan, Iğdır ve Erzincan ile Bolu'da da etkili oluyor. 

BAYRAKTEPE'DE 125 SANTİMETRE KAR VAR

Ardahan-Artvin karayolunun ulaşıma kapanmaması için ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Ilgar Dağı Geçidinde ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar kalınlığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 15, Bayraktepe Kayak Merkezinde ise 125 santimetreye ulaştı.

BOLU'DA ULAŞIM AKSADI

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yağan kar, meyve üreticilerini zor durumda bıraktı. Hava sıcaklığının 5 ile 7 derece düştüğü bölgede kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Kar yağışı Bolu'da da etkili oluyor. TEM otoyolu Paşaköy mevkiinde araçlar yoğun kar sebebiyle kaydı. Bunun üzerine yolun Ankara istikametinde bir süre ulaşım durdu. Kar yağışı Bolu kent merkezinde de etkili oldu. Kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı. 

İKİ KİŞİ KAYIP OLDU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki nehirlerde su seviyesi yükseldi. Dicle ve Batman Barajları'nda kontrollü bir şekilde su tahliyesine başlandığı belirtildi. Bölgede çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Seralar ve tarım arazileri zarar gördü. Şanlıurfa Mozaik Müzesini de su bastı. Vatandaşlar su taşkınlarına karşı uyarıldı. Meteoroloji yetkilileri, yağışın yarından itibaren bölgeyi terkedeceğini belirtti. Şırnak ve Siirt'te sele kapılan 2 kişiyi arama çalışmaları da sürüyor



Kaynak : http://www.internethaber.com/saka-degil-kar-111-koy-yolunu-kapatti--340380h.htm#ixzz1JJ4C2AJL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.