Şahin Özer: Olimpiyat çocuklarına albüm hazırlayıp geliriyle ülkelerine okul yapmak istiyorum

Şahin Özer: Olimpiyat çocuklarına albüm hazırlayıp geliriyle ülkelerine okul yapmak istiyorum

Dünyanın 120 ülkesinden gelip Türkçe için yarışan 750 olimpiyat çocuğu gönüllerimizi fethetmekle kalmadı, yetenekleriyle kendilerine hayran bıraktırdı.


Singapurlu, Hindistanlı, Romanyalı gençlerin Türkçe şarkıları profesyonellere taş çıkartırcasına seslendirmeleri müzik otoritelerinin de gözünden kaçmıyor. İstanbul'da düzenlenen şarkı finalinde jüri üyeliği yapan ünlü müzik yapımcısı Şahin Özer, olimpiyat çocuklarına albüm yapmak istiyor. Özer, yarışmacı gençlerin söylediği şarkılardan oluşan bir albüm hazırlayıp 120 ülkede satışa sunmayı teklif ediyor: "Albüm gelirinden çocukların ülkesine okul yapacağım. İnşallah organizatörler bana destek verir."

Türkçe Olimpiyatları'nı seyrederken büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Özer, yarışmacıların birer Türk elçisi olarak dünyanın dört bir tarafına dağılacağı görüşünde. "Türkçenin 120 ülkede konuşuluyor olması bana atalarımızı ve Osmanlı İmparatorluğu'nu hatırlattı." diyen ünlü yapımcı, "750 çocuk başarının görünen yüzü, belki 75 bin görünmeyen yüzü var. Her biri Türk sevdalısı, gönüldaşı olacak." şeklinde konuşuyor. "Başarının mimarı olan öğretmenlere Türk halkı olarak minnet borçluyuz." diyen Özer, "Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözünü, "Dünyanın en ücra köşelerinde Türkçe öğreten herkesin gözlerinden öperim." ifadeleriyle tamamlıyor.

Oyuncu Halil Ergün, olimpiyat çocuklarının mest ettiği bir başka ünlü isim. Şarkı finalinde jüri üyeliği yapan Ergün, olimpiyatlardan geçen sene haberdar olmuş. Televizyondan izlediği çocuklardan çok etkilenen ünlü oyuncu, bu yıl jürilik teklifi gelince tereddütsüz kabul etmiş. 120 ülkeden 750 çocuğun Türkçe için bir araya gelmesinin kendisini şaşırttığını aktaran Ergün, "Türkçenin evrensel bir dil olması hepimizin hayaliydi, bu büyük bir adım oldu." diyor. Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail saldırısını kastederek, bir tarafta insanlar öldürülüyorken, aynı sahne üzerinde dünya çocuklarının bir araya gelmesini anlamlı bulan Ergün, Türkiye'den verilen barış mesajlarını tüm dünyanın duymasını istiyor. Türkçe Olimpiyatları jüri üyelerinden Mustafa Ceceli de organizasyonu 'gövde gösterisi' olarak tanımlıyor. Dünya çocuklarının Türkçe konuşuyor olmasının kendisine gurur verdiğini dile getiren Ceceli, şarkı finalinde hayatını kaybetmiş Âşık Veysel, Barış Manço ve Cem Karaca'nın anılmasının kendisini duygulandırdığını belirtiyor. Olimpiyat çocuklarından çok etkilendiğini ve duygulu anlar yaşadığını dile getiren sanatçı İzel ise şunları söylüyor: "Bütün dünya Türkçe konuşsun, şarkılarımızı söylesin istiyorum."

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.