Sadece arabamıza değil çocuklarımıza da sigorta

Sadece arabamıza değil çocuklarımıza da sigorta

Toplumda sigorta bilinci geliştikçe, sadece araba ve işyeri gibi maddi değerler değil, esas değerlerimiz olan, hayatımız ve çocuklarımız için de sigortanın gerçek bir ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor

Çocuklarına en iyi eğitimi sağlamak isteyen ve kendilerine bir şey olması durumunda geride kalan çocuğunun eğitimi için tasalanmak istemeyen aileler eğitim sigortasına yöneliyor. Sigortacılar da çocuklarının kesintisiz eğitimini isteyen ebeveynlerin artmasıyla birlikte, bu konuya daha çok kafa yormaya ve sigortalıların ihtiyaçları doğrultusunda hayat ve ferdi kaza kapsamında ürünler geliştirmeye başladılar.

“PRİM ÜRETİMİNDE CİDDİ BÜYÜME BEKLİYORUZ”

Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Ömür Şengün, özellikle son yıllarda özel eğitim kurumlarına olan talebin artmasıyla eğitim sigortasına olan talebin de yükseldiğini belirtti. Şengün, bu eğilimin artarak devam etmesini ve önümüzdeki 10 yıl içinde eğitim sigortası prim üretimine ilişkin büyüme oranlarının sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bugüne kadar 50.000'in üzerinde öğrencinin eğitimini güvence altına aldıklarını belirten Işık Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Bozkurt ise, “Bu ürünü çıkarmamızın nedeni öğrencilerimizin eğitiminin aynı standartlarda devam ettirilmesini ve beklenmeyen üzücü olayların eğitim sürecine olumsuz etki yapmamasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Maliyetleri zamana yayın

Eğitim sigortası kapsamında çocuğunun özel üniversitede eğitim görmesini planlayan ebeveynler için bir ürün düzenlediklerini belirten Aegon Emeklilik ve Hayat Genel Müdür Yardımcısı Zeka Birman, böylece ileride doğacak yüksek maliyetleri zamana yayma imkanı tanıdıklarını söyledi.

TARSİM ödüyor çiftçinin yüzü gülüyor

TARSİM yurt genelinde gerçekleştirdiği tanıtım çalışmalarına hız verdi. İl, ilçe, belde ve köy düzeyinde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra; geçtiğimiz günlerde ülkemizin önde gelen tarım ve hayvancılık fuarlarında hasar ödeme ve çek verme törenleri gerçekleştirilerek, yüzlerce üreticiye sembolik çekler sunuldu. Ekim ayından bu yana Bursa, Ankara, Samsun, Manisa ve Adana Tarım Fuarları'nın yanı sıra; Hatay'ın Dörtyol ve Samandağ ilçeleri, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde üreticilerle buluştuklarını ifade eden Tarsim Genel Müdürü Bülent Bora, hasar ödeme ve çek verme törenlerinde üreticilerle sıcak bir iletişim yakaladıklarını ve onların mutluluklarını paylaşma fırsatı bulduklarını ifade etti. Bora, yıl sonuna kadar yoğun bir programla devam edecek törenlerin 2011 yılını da kapsayacağını sözlerine ekledi.

Garanti Emeklilik'in yeni hobisi ödül biriktirmek

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, sundukları ürünlerle müşterilerine mutlu bir gelecek sağlamanın yanı sıra, 2008 yılında hayata geçirdikleri 'Hobi Kulüpleri' projesiyle onların bugünlerinde de yanlarında olup sosyal yaşamlarını zenginleştirmeyi ve böylece bugünden mutlu olmalarını sağladıklarını söyledi. 'Hobi Kulüpleri'nin, bugüne kadar Türkiye ve dünyanın en prestijli organizasyonları tarafından layık görüldüğü toplam 14 ödülle sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın beğenisini ve takdirini topladığını belirten Adalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hobi Kulüplerimiz başarısını bugüne kadar müşterilerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler ve ödüllerle kanıtlarken, son olarak, dünyanın ve Amerika'nın en prestijli halkla ilişkiler organizasyonu olan ve dünyada halkla ilişkiler sektörünün Oscar'ı olarak kabul edilen PRSA (Public Relations Society of America) tarafından layık görüldüğümüz Silver Anvil Mükemmellik Ödülü göğsümüzü daha da kabarttı. Artık Hobi Kulüplerimiz'e bir yenisini daha ekledik diyebilirim. O da ödül biriktirmek.”
Yaşam alanlarını sigortalıyoruz

Sigortacılıkta müşterilere bir isim, bir poliçe numarası gibi bakılmaması gerektiğini söyleyen Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Serhat Süreyya Çetin, onların gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünler geliştirdiklerini vurguladı. Çetin, şunları söyledi: “Konut poliçelerinde müşterimizin tüm yaşam alanını, yani yuvasını sigortaladığımızı çok iyi biliyoruz. Güneş Sigorta'nın potansiyel sigortalılarına sunduğu pek çok konut ürünün yanına satın alma gücü dikkate alınarak hazırladığımız ve ferdi kazayla, işsizlik, fatura geri ödeme teminatlarını da ilave ederek zenginleştirdiğimiz poliçemizi de ekledik.

ÇITAYI ÇOK YUKARI ÇEKTİK

Böylece sigortalılarımıza sadece aracını değil çok uygun bir fiyata evini de sigortalatabileceğini, hatta bu poliçeyle ferdi kaza teminatı ve fatura geri ödeme teminatlarını da alabileceğini gösterdik.” Çetin, Güneş Sigorta'nın sürekli olarak çıtayı çok yukarı çektiğini söyledi.

'Sorumluluk sigortaları tüketiciyi korur'

Ankara Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Enis Basım, sorumluluk sigortalarının ülkelerin sosyo-ekonomik gelişmişlikleri oranında yaygınlaşan sigorta türleri olduğunu söyledi. Basım “Sorumluluk sigortaları en azından teminatın verileceği konuda gelişmiş bir sektör yapısı istemektedir. İş süreçleri, standartlar ve hukuksal düzenlemelerin gelişmişliği sorumluluk sigortası talep edilmesine neden olmalı. Teminatı alacak kişi ve kuruluşların konuya ilgisi artmalı ve sunulan ürünün sigortalılar arasında tutunması sağlanmalıdır” dedi.

GELECEK VAADEDİYOR

Bu nitelikler göz önünde tutulduğunda, güçlü ve gelişmekte olan ekonomik göstergeleriyle Türkiye'de sorumluluk sigortalarının gelecek vaadettiğini belirten Basım “Tüketici haklarının güvence altına alınmasına yöneli gelişmeler, haklılığın belirgin kriterlerle ve yasalarla desteklenmesi halinde sorumluluk sigortaları için uygun ortamın oluşacaktır” diye konuştu.
STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.