Sabit hatta numara taşıma başlıyor

Sabit hatta numara taşıma başlıyor

Sabit hatta numara taşıyan çok olur rekabet zammı bitirir

Sabit hatlarda 'numara taşınabilirliği' uygulamasının, 10 Eylül tarihinde başlaması için geri sayım devam ederken, alternatif operatörler tüketicilere çeşitli kampanya ve hizmetlerle ulaşmak için harekete geçti.


Aboneler aynı telefon numaralarıyla Türk Telekom dışındaki 20 alternatif operatörden birini seçerek hizmet alabilecek. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, uygulamanın başlamasıyla aldığı hizmetin fiyat ve kalitesinden memnun olmayan çok sayıda sabit telefon abonesinin, numara değişikliği sıkıntısı yaşamadan yeni işletmecilere geçebileceğini söyledi. Arıak, “Ülkemizde mobil numara taşınabilirliği çok kısa bir süre önce başlamış olmasına karşın, numarasını taşıyanların oranı 8 ayda, yüzde 6 seviyesine ulaştı. Sabit numarasını taşıyanların oranının da çok yüksek olması bekleniyor” dedi.

Artık zam yapılmaz

Arıak, sektörde Türk Telekom'un yanı sıra 20 yeni işletmecinin faaliyet gösterdiğini vurguladı ve yeni düzenlemelerle, bu firmalardan en az 5-6 tanesinin şehiriçi görüşme alanında ilk aşamada aktif olacağı tahmininde bulundu. Arıak, “Şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasıyla çok büyük indirim ve ucuzluk sözkonusu olmasa bile en azından bu alanda artık zam yapılmayacağı söylenebilir. Hizmet çeşitliliği ve yenilikler artacak” dedi.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.