Ruhban Okulu yine gündemde

Ruhban Okulu yine gündemde

Bağış: Ruhban Okulu açılmalı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 'Türkiye'deki Ortodoks toplum, vergi ödeyen, askere giden Türk vatandaşlarıdır. Daha mutlu bir yaşam için din adamlarına ihtiyaçları varsa, papaz yetiştirmelerine yardımcı olmalıyız' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ardından, Devlet Bakanı Egemen Bağış da “Ruhban okulu açılmalıdır” dedi.
Yunan Katimerini gazetesine açıklamalarda bulunan Başmüzakereci Bağış, “Heybeliada Ruhban Okulu, Türk vatandaşlarına gerekli hizmeti vermek amacıyla açılmalıdır. Türkiye'deki Ortodoks toplum, vergi ödeyen, askere giden, bu vatana katkıda bulunan Türk vatandaşlarıdır. Daha mutlu bir yaşam için dini gereksinimleri ve din adamlarına ihtiyaçları varsa, papaz yetiştirmelerine yardımcı olmalıyız. Bu bizim iç sorunumuzdur” diye konuştu.

Batı Trakya yorumu
Batı Trakya'daki Türk azınlığın sorunlarına da dikkat çeken Bağış, şunları kaydetti:
“Türk azınlığın sorunları da Yunanistan'ın iç sorunudur. Yunan hükümeti de eşzamanlı olarak bu sorunlarla ilgilenmelidir. Din adamları, tatiller, azınlık liderleri ve kurumları konularını çözmelidir.”
Bağış, Katimerini'nin “Mutakabileyette ısrarlı mınız, yoksa Heybeliada ile ilgili bir kararı açıklayacak mısınız?” sorusuna, “Mutakabiliyet zorunlu değil, ancak iç sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor ve bunu eşzamanlı gerçekleştirmeliyiz” yanıtını verdi.

Rumlara liman mesajı
Kıbrıs'ta iki tarafın kabul edebileceği bir plan üzerinde anlaşılması durumunda, Türkiye'nin bunu destekleyeceğini vurgulayan Bağış, Türkiye'nin limanlarını Rum bandıralı gemilere açmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Bağış, “Bu durumun Rum yönetimini tüm adada egemen devlet olarak tanıdığı anlamına gelmeyeceğini” ifade etti.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum