RTÜK Başkanı gerçeği nasıl gizledi?

RTÜK Başkanı gerçeği nasıl gizledi?

CNN TÜRK, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın eksik belgeyle tekzip kararı aldırdığını ortaya çıkardı.

CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın açıkladığı son belgeye göre, RTÜK Başkanı Akman, Almanya'ya girişine engel olmadığına dair orijinal olmayan, bir paragrafı gizlenmiş ve Türkçe çevirisi yapılmış belgeyle 18 Eylül 2008 tarihinde Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu ve bu belgeyle tekzip kararı aldırdı.

Hatta, söz konusu tekzip kararı Hürriyet gazetesinde 7 Ocak 2009 tarihinde yayınlandı. (Dosya no: 20081229 Tekzip / Yer: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi).

Akman, Almanya'nın Main Taunus Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nden alarak kamuoyuna açıkladığı belgede açıklamadığı paragraf olduğunu dün kabul etmiş, ancak belgeyi hiçbir resmi kurumla paylaşmadığını öne sürmüştü.

Akman, "Hiçbir resmi kuruma verilmeyen, hiçbir resmi kurumla paylaşılmayan, tamamen kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik ve şahsım tarafından istenen bir belgede herhangi bir tahrifat yapılmadan kamuoyuyla bilgi paylaşılmasına rağmen, açıklamadığım ikinci paragrafı sanki belgede bir tahrifat yapılmış gibi kamuoyuna sunuyor olmayı bu insanlar nasıl içlerine sindiriyorlar anlayabilmiş değilim" demişti.

Ancak CNN TÜRK'ün ortaya çıkardığı son belgeyle, Akman'ın dün kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve gerçeği gizlediği ortaya çıkmış oldu.

CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtlayan ceza hukukçusu Doç. Yılmaz Yazıcıoğlu, "Bunlar doğruysa sahtecilik suçuna girer. Bir kişi sahtecilikten mahkum olursa, ki bu yüzkızartıcı suçtur; bırakın kamu görevi icra etmeyi, seçilmeyi de engeller. Resmi evrakta sahteciliğin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, özel evrakta sahteciliğin cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapistir" dedi.


Akman camide kooperatife yardım istemiş

RTÜK Başkanı Akman'ın Almanya'da kurulan yapı kooperatifinin fahri üyesi olup olmadığı konusu da gündemi meşgul ediyor. CNN TÜRK'ün özel yayınına katılan araştırmacıların iddiasına göre, Akman fahri üye değil, fiilen yöneticiydi ve 3 yıl görevde kaldı. Kooperatifin mağdurlarının bir kısmını temsil eden avukata göre ise bu işten 8-10 milyon euro haksız kazanç elde edildi.

Bugün Almanya'dan CNN TÜRK yayınına katılan ve Erhan Merttürk'ün sorularını yanıtlayan kooperatif mağduru Hasan Kılıç, Akman'ın 2001 ya da 2002 yılında, Ramazan ayında Stuttgart'taki Fatih Camii'ne gelerek cemaate seslendiğini, ekonomik ve dini konularda konuştuğunu ve üyeliğe teşvik ettiğini belirtti.

Hasan Kılıç, Akman'ı tanıdıklarını ve ismine güvenerek üye olduklarını, daha sonra ise 20 bin euro para kaybettiğini söyledi. Kılıç, "Paramı geri istiyorum" dedi.

Mağdurların avukatı Erhan Baran da durumla ilgili bilgi verdi.


Belgenin orijinal olmadığını CNN TÜRK ortaya çıkarmıştı

Zahid Akman söz konusu belgeyi 2008 yılının Eylül ayında Almanya'nın Main Taunus Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nden almıştı. Belgeye göre, Akman'ın Almanya girişinde bir yasak ya da tedbir kararı yoktu.

CNN TÜRK bu belgenin orijinal olup olmadığını Main Taunus Yabancılar Dairesi'ne sordu. Gelen yanıt tam 4 gündür Türkiye'nin gündemini işgal ediyor. Belge orijinal değildi, bazı bölümleri çıkarılmıştı.

Bu gelişme üzerine, Zahid Akman ve avukatları Alman makamlarından alınan resmi belgenin bir bölümünün çıkarılarak basına ve kamuoyuna dağıtıldığını kabul etti. Gerekçe özel hayattı. Oysa belgenin gizlenen bölümünde Akman'ın Almanya'ya gelmesi halinde yabancılar polisi ile irtibata geçmesi gerektiği uyarısı vardı. Akman bu uyarıyı özel hayat olarak yorumlamış ve resmi belgeden çıkartmıştı.


Akman CNN TÜRK'e yaylım ateşi açmıştı

Tüm bu gelişmeler üzerine RTÜK Başkanı Zahid Akman, dün bir açıklama yaparak, belgenin orijinal olmadığı haberinin "külliyen yalan" olduğunu söylemiş ve "İki paragraflık belgenin bir paragrafı zaten konunun gündeme gelmesiyle ilgili nedeni açıklayan paragraf olduğu için kamuoyuyla paylaşılmamıştır" demişti.

Akman, kendisiyle ilgili eski iddiaların yeniymişçesine kamuoyuna sunulduğunu, Taraf gazetesinin irtica eylem planı haberinden sonra bu konuların "belli bir yayın grubu" tarafından gündeme getirildiğini belirtmişti.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.