ROTASYON İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

ROTASYON İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

ROTASYON İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

Şube müdürlerinin üye olduğu, UEYDER kurulduktan sonra internette ki haber sitelerinde sorunlarımız daha fazla yer almaya başladı. Çok değil iki yıl öncesinde şube müdürü isminin zikredildiği, internette yayınlanan haber sayısı yok denecek kadar azdı. Şimdi sorunlarımız daha fazla yer bulmaktadır. Ben bu köşeden ve Derneğimizin web sitesinden sorunlarımızı gündeme taşımaya çalışıyorum. Bunu yaparken de bir bölgeyi ya da ili düşünerek yazmıyorum. Yazıları kişiselleştirmesem de bazıları farklı algılayabiliyor. Kendine göre mana çıkarıyor. Bir yerlere yamamaya çalışıyor. Bunun da işin doğasında var olduğunu düşünüyorum. Bir şeyler üretmeye çalıştın mı, birileri beğenmeyip, amiyane tabiri ile sallayacak. Ne kadar sallarsa sallasınlar, bu kervanı yürütebildiğimiz kadar yürüteceğiz.

******

Bunun yanında, iyi niyetle bize öneriler sunan arkadaşlarımız da var. Zaten böyle bir platform için varız. Özellikle yer değiştirme konusunda ki düşüncelerimin bazı şube müdürlerinde rahatsızlık yarattığını biliyorum. Bunu ifade eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Gerek burada kendi kanaatimi yazarken, gerekse Dernek adına katıldığımız görüşmelerde, öncelikle isteğe bağlı yer değişikliklerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini hep ifade ettim. Hatta tek başına yer değişikliği uygulamasının şube müdürlerinin problemini çözmeyeceğini belirttim. Geçen bir arkadaşım arayarak sitem etti. Yanlış anlaşılmalara sebep olduğumun farkına vardım. Hiç kimsenin istemeden, zorla yer değiştirmesini talep etmemiz mümkün değil. Çünkü bu geminin içerisinde bende varım. Ben de varım diye yazınca da, birileri kendi menfaati için yazıyor diyor. Yazma becerisi olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben bu sitenin ya da başka sitelerin ücretli çalışanı değilim. Hasbelkader bu imkân, bize sağlandı. Daha önceki site editörü dostum Mehmet Bey ile bir tanışıklık vesile oldu. Bunun için yazıyorum. Sizin de böyle bir beceriniz var ise, sizler de sitelerin e-maillerine yazılarınızı gönderin. Sizce doğru olanları buradan paylaşabilirsiniz. Akil adam falan değilim! Aklıma gelenleri burada yazmaya çalışıyorum. Ben yer değiştirme ile ilgili düşüncelerimin yanı sıra şube müdürü arkadaşlarımın taleplerini, yaşadığımız sıkıntıları ortaya koyuyorum.

Özellikle mali ve özlük haklarımız ile ilgili…

******

Hepimiz şube müdürü görevlerinde bulunuyoruz ama iller bazında sıkıntılarımızda farklı farklı. Birimiz için problem olan diğerimiz için öncelikli problem olmayabiliyor. Yıllardır tayin isteyip ataması yapılmayan şube müdürleri için öncelikli sorun yer değiştirme iken, çalıştığı yerden memnun şube müdürleri için ise yer değişikliğinin kendisi farklı bir sorun olarak ortada duruyor. İstanbul’da yer değiştirmek istemeyen şube müdürü ile Diyarbakır’da görev yapan şube müdürünün “yer değiştirme uygulamasına” bakış açısı farklıdır. Sorunları farklı tüm şube müdürlerini aynı STK da biraraya getirmek, örgütlenme açısından bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Ben bunu çok sesli koroya benzetiyorum.

******

Öncelikle istesek de istemesek de şube müdürlerine (il müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü) yer değişikliği uygulaması yapılacaktır. Bunun uygulama usul ve esasları önemlidir. Hep ifade ettiğimiz gibi bu uygulamanın olmaz ise olmazı, isteğe bağlı yer değişiklikleridir. Öncelikle isteğe bağlı yer değişikliğinin gerçekleştirilmesi daha sonra zorunlu yer değişikliğinin yapılması gereklidir. Eş durumu, sağlık durumu gibi özürlerinde böyle bir atama yönetmeliğinde yer alması gereklidir. Bunun için şartlar uygundur. Çok sayıda münhal şube müdürlüğü kadrosu vardır. Bazı uygulamaları kırıp dökmeden yapmak kolay değil ama şube müdürlüğü yer değişikliğinde buna azami dikkat gösterilebilir. Ve hiç kırıp dökmeden böyle bir uygulama gerçekleşebilir.

******

Örgütlenmede ki hedefimiz mesleğimiz ile ilgili sorunları gündeme getirmekti. Çalıştığımız şube müdürü kadrolarına Dernek yönetiminde ki arkadaşlarımız ile birlikte kurumsal kimlik kazandırmak istiyoruz. Dernekte ki arkadaşlar ile risk alarak, ismimizi ortaya koyarak, bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Ben bu işi daha iyi yapabilirim diyen var ise kapımız her zaman açık, web sitemiz ise  yazmak isteyen şube müdürlerinin emrine amade…. Yeter ki yazılar, bazı yavan yorumlar gibi olmasın.

Davut ÇALIŞKAN

******

NOT: Yazılarımda şube müdürlerinin yer değişikliği tabirini daha sık kullanıyorum.  Taşra Teşkilatı Eğitim Yöneticileri Yönetmeliği tabiri daha doğru. Bu konuda hatırlatmada bulunan, Karabük’ten üyemiz Necati müdürümüze teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum