Romanda hem oku hem kokla çağı!

Romanda hem oku hem kokla çağı!

Türk roman yayıncılığında bir ilke imza atıldı ve ilk korulu roman yayınlandı. Okur artık kitabı bir yandan okurken bir yandan da koklayacak!

Erol Koç'un traji-komik ilk romanı "Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?" okuyanı içeriğinden önce kokusu ile cezbetmeyi amaçlıyor.Akis Kitap logosu ile yayınlanan kitabın yayıncısı, dünyanın ilk kokulu romanını ürettiklerini açıkladı.

Koku okuyucuyu ne kadar cezeder bilinmez ama kitabın yazarı ve içeriği de hayli ilgiye değer. Roman türünde ilk eserini veren ünlü yazar hayli renkli bir geçmiş ve kartvizite sahip.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin partisi UMP'nin (Halk Hareketi Birliği) kurucularından olan yazar Erol Koç, siyaset, siyaset-felsefesi konularında yazdığı "Kim Bu Fransızlar?" ve "Cumhuriyet Tehlikede mi?" kitaplarıyla tanınıyordu..

Yazarın birçok gazete ve dergide, siyaset ve siyasi felsefe konularının yanı sıra, yönetim ve strateji konularında da yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmakta.

Siyasetçi, filozof ve düşünür kimliğinin yanında, "Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?" adlı traji-komik romanı ile edebiyatçı kimliği ile karşımıza çıkan yazar, dünyanın ilk kokulu romanını yayınlatan isim olarak da ünlenmiy oldu.

Peki roman ne anlatıyor diye merak ediyorsanız, kitaba ismini veren cümlenin zavallılık örneği olduğu teması üzerine kurulduğunu söyleyebiliriz.

Romanın kahramanı, dünyayı gerçek olan ve olduğunu zannettiği şekilde yaşayan ve bu ikilemi çevresine aynı şekilde yansıtan, Türkiye'nin Santes şehrindeki fahri konsolosu, hasta ruhlu Bay M. Sorhanlar'dır.

Okuyanı zaman zaman güldürecek, ama bir o kadar da düşündürecek eserin kahramanı Bay M. Sorhanlar'ın kişiliği okura pek de yabancı gelmeyecek türden bir tipleme...

(Haber 7)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.