Risk alın her şeyi devletten beklemeyin

Risk alın her şeyi devletten beklemeyin

Başbakan Erdoğan, yasa isteyen otelcilere, 'Önce iş yapın sonra isteyin' mesajı verdi Adresi de 'Muş'ta, Bitlis'te otel yok. Turizm 5 ille sınırlandırıldı' sözleriyle gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada otelcilere ve turizmcilere sert çıktı. Meslek Birliği Yasası isteyen turizmcilere sitem eden Erdoğan, Türkiye'de turizmin 5 ille sınırlandırıldığını, oysa 81 vilayetin turizm destinasyonu olma kapasitesi taşıdığını söyledi. Erdoğan, "Önce yatırım yapın, biz de yasayı çıkaralım" diye seslendi.

ERDOĞAN, ŞUNLARI KAYDETTİ:
RAKAMLAR YETERLİ DEĞİL
2002'de ülkemize gelen turist sayısı 13 milyon iken, 2009 sonunda 27 milyona çıktı. Turizm gelirimiz 2002'de 8.5 milyar dolardan 2009'da 21 milyar dolara yükseldi. 2010'u 2009'dan daha yüksek, 29 milyon turist ve 23 milyar dolar ile kapatacağız. Bu rakamlar gurur verici ancak yeterli değil. Bu geliri sadece İstanbul'dan veya Kapadokya'dan elde edebilmeliyiz.

81 İL DESTİNASYON OLSUN
Muş ve Bitlis'te toplu açılış törenleri yaptık. Bu 2 ilimizde de ve diğer illerde de öyle tarihi eserler, tabii güzellikler var ki. Türkiye'deki turizm destinasyonumuz acaba 5 tane il midir? Muş'ta, Bitlis'te yol var, havaalanı var ama bir tane otel yok. Örneğin; Bitlis'te 71, Muş'ta 106 tesisin açılışını yaptık. Belki çoğunuzun haberi yok.
Oraya bir 4 yıldızlı otel yakışmaz mı? Otelciler Birliği... 'Hadi kanunu çıkaralım', güzel. Önce yatırım yapın, sonra kanun isteyin.

YATIRIMCI RİSK ALMIYOR
Gerçekleri göreceğiz. Bakın Van Gölü'nün kenarında '400 dönüm yer verin otel yapayım' diyor. Şimdi 400 dönüm arazi bir tane otel? İnsaf. Konya'da bile otel mantığı yeni yeni oluşuyor. Neden adım atılmıyor? Yatırımcı risk almıyor.

FINDIK iÇiN OTEL YAPMAZLAR
Erdoğan, "Sadece güneşin, denizin, kumun olduğu yerde mi bu oteller yapılacak?" diye sorarak, "Yayla turizminin, dağ turizminin olduğu yerde bunlar yapılamaz mı? Yapılır. Gelin buralarda da bunu yapalım" şeklinde konuştu. Erdoğan, Ordulu olan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Ordu'da" diye seslenmesi üzerine, "Ordu'yu söylüyorsun, anlıyorum ama Ordu'ya hiç otel yapmazlar. Çünkü fındık için bir yere otel yapmazlar, söyleyeyim size" dedi.
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.