RESPECT Projesinin ikinci toplantısı Atina'da gerçekleşti

RESPECT Projesinin ikinci toplantısı Atina'da gerçekleşti

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun koordinatörlüğünde yürütülen Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF)’in ortaklığında düzenlenen engelli gençlerin sosyal katılımını ve eşitliklerini teşvik etmeyi amaçlayan REcognizing Sport as a PowErful Tool

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun koordinatörlüğünde yürütülen Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF)’in ortaklığında düzenlenen engelli gençlerin sosyal katılımını ve eşitliklerini teşvik etmeyi amaçlayan REcognizing Sport as a PowErful Tool for Inclusion (RESPECT) isimli AB projesinin ikinci ulusötesi toplantısı 10 Mayıs 2024 tarihinde Atina'da gerçekleşti.

Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik KA220 programının bir parçası olan RESPECT projesinin bu toplantısında Yunanistan, Türkiye ve Almanya'dan ortaklar bir araya geldi. Kyttaro Enallaktikon Anazitiseon Neon (KEAN) tarafından ev sahipliği yapılan bu proje, engelli gençlerin hayatlarını spor aracılığıyla dönüştürmeyi hedefliyor.

RESPECT, genç bireylere fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirme, özgüven kazanma ve destekleyici bir ortamda akranları ve antrenörler ile olumlu şekilde etkileşim kurma fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Atina'da gerçekleşen toplantıda proje faaliyetleri arasında yer alan; ihtiyaç analizi, risk yönetimi ve proje web sayfasının içeriğinin geliştirilmesi iş paketleri ele aldı. Ayrıca toplantı sonrasında, KEAN'ın ev sahipliği yaptığı ve altı farklı ülke takımının katıldığı, Erasmus+ Sport projesi altında çeşitli spor oyunlarının düzenlendiği spor etkinlikleri İlion şehir stadında izlendi.

Proje ortakları arasında yer alan Anadolu Geçlik Federasyonu Başkanı Mesut Karaaağaç, projenin önemi vurgulayarak "RESPECT projesi sadece sporu teşvik etmiyor, aynı zamanda engelli ve engelsiz gençler arasında anlayış ve dayanışma köprüleri kuruyor. Her genç bireyin parlamayı hak ettiğine inanıyoruz ve bu girişimle bunu gerçeğe dönüştürebiliriz. Proje, umut ve kapsayıcılığın bir işareti olarak, dünya çapında gelecekteki girişimler için bir öncü olmayı amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen uluslararası iş birliği, projenin engelli gençler için daha kapsayıcı ve eşit bir toplum yaratma taahhüdünü vurgularken, coğrafi ve kültürel sınırların da aşılmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.