'Ramazan'da halkla iç içe olun'

'Ramazan'da halkla iç içe olun'

İl örgütlerine 'Ramazan'da halkla iç içe olun' talimatı veren Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden de tatilde boş durmamalarını istedi.

AKP de partili belediye başkanı ve il genel Meclisi başkanlarına Ramazan uyarılarında bulundu

CHP örgütlerine '1 Eylül'e kadar dinlenin, ancak Ramazan'da halktan uzak kalmayın' talimatı vererek eylül ayında yeni bir süreci başlatacağının işaretini veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden de tatilde boş durmayarak çalışmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerine 'Değerli yol arkadaşım' hitabıyla gönderdiği mektupta 'Demokrasi, özgürlük ve insan haklarının baskı altında olduğu, evrensel hukukun dikkate alınmadığı, iç ve dış tehditlerin acı tablolarını yaşadığımız bu dönemde CHP grubu olarak halkımızdan aldığımız vekaletin sorumluluğu içinde hep beraber mücadele edeceğiz' dedi. TBMM'nin tatilde olduğu dönemde milletvekillerinin faaliyetlerini parlamento dışında sürdüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 'Ağustos ayı boyunca yaptığınız çalışmaları içeren raporu en geç 5 Eylül günü Genel Başkanlığa iletmenizi rica ederim' dedi.

AMAN DİKKAT
Ramazan ayı için AKP Genel Merkezi'nden yerel yönetimlere önemli uyarılarda bulunuldu. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 1 Ağustos'ta başlayacak Ramazan öncesi belediye başkanlarına ve il genel meclisi başkanlarına dikkat edilmesi gereken konular hakkında birer yazı gönderdi. Yazıda özetle şu hususlara dikkat edilmesini istedi:
- Ramazan'da sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği yoksul ve fakirler için hazırlanan erzakların dağıtımının kimseyi rencide etmeden yapılmasına,
- Erzak verilecek kişilerin belirlenmesinde birden fazla kaynaktan araştırma yapılarak yardıma muhtaç olanların tespit edilmesine,
- Etkinliklerin Ramazan ayının ruhuna ve muhteviyatına uygun icra edilmesine ve yer verilen sanatçıların halkın tepkisine neden olabilecek isimler olmamasına dikkat edilsin.

 Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.