Ramazan Çakırcı'dan Öğretmen Mülakatlarındaki Dava Sürecine İlişkin Açıklama!

Ramazan Çakırcı'dan Öğretmen Mülakatlarındaki Dava Sürecine İlişkin Açıklama!

MEB 20 bin öğretmen ataması için yapılan mülakat sonuçlarını ne zaman açıklayacak? 20 bin öğretmen atama mülakatları sona erdi. Bakanlık sendikaların açtıkları davalar sonuçlanmadığı için sonuçları açıklamadı.

MEB 20 bin öğretmen ataması için yapılan mülakat sonuçlarını ne zaman açıklayacak? 20 bin öğretmen atama mülakatları sona erdi. Bakanlık sendikaların açtıkları davalar sonuçlanmadığı için sonuçları açıklamadı.

MEB'den edinilen bilgilere göre; 20 bin öğretmen atamasındaki mülakat sonuçları, söz konusu mülakat uygulamasına açılan davaların sonucu beklendiği için gecikmiş durumda.

MEB çevreleri, dava süreçlerinin tamamlanması sonrasında mülakat sonuçlarının açıklanacağını ifade etmektedir.

Konuya ilişkin bir açıklama da, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'dan geldi. Çakırcı, yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

"Eğitim-Bir-Sen olarak her platformda, öğretmen atama sürecinde mülakatın yersiz ve gereksiz bir atama prosedürü olduğunu, hiçbir amaca hizmet etmediği gibi öğretmenlik mesleğine somut hiçbir katkısının olmadığını defaatle ifade ettik. * Maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet kıstasları tartışmaya açık sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasına da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımına da karşı olduğumuzu, bu uygulamanın sona erdirilmesi zorunluluğunu sürekli dile getirdik. * Buna rağmen Mayıs 2024 tarihindeki değişiklikle, öğretmenliğe atamaya esas sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlendi.

*@EgitimBirSen olarak mülakatı ortadan kaldırmayan, öğretmen atamada hâlâ bir kriter olarak dayatan bu düzenlemeye karşı dava açtık. Ancak başkalarının aksine, sonuçlarını düşünmeksizin sırf dava açmış olmak dava açmak gibi bir sorumsuzluk örneği sergilemedik. Davanın kabulünün sonuçlarını gözeterek öğretmenlik istihdamında mülakata ilişkin 652 sayılı KHK’nin ek 4. maddesinin Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptali ile Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’in 12. maddesine eklenen 5. fıkradaki “Sözlü sınav...” ibaresi ve “...ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si...” ibarelerinin iptalini talep ettik. Açtığımız dava sonucunda mülakat ve mülakata dayalı puanlama iptal edilirse öğretmen atamalarında mülakat yapılmayacak; atamaya esas başarı puanı kpss puanının %50'si olmuş olacak; diğer bir ifadeyle öğretmen atamalarında kpss puan üstünlüğü tek belirleyici olmuş olacaktır.

@tcmeb mülakatlarda bütün adaylara kpss puanının aynısını vermiş ise açtığımız dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın kpss puanı belirleyici olacağı için sonuç değişmeyecektir. Davamızın kabulü halinde ise yine kpss puanı tek belirleyici etken olacağı için yine başarı puanı sıralaması değişmeyecektir. Sendikamız dışında kurumsal veya bireysel açılmış başka davalar hakkında ayrıntılı bilgimiz bulunmadığı için yorum yapmak mümkün olmasa da @tcmeb, mülakat sonuçlarının açıklanması konusunda bu konuda açılmış davaları beklenmeksizin belirsizliği ve kaygıyı giderecek adımlar atmalıdır."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.