Rahşan Ecevit DSP'den istifa etti

Rahşan Ecevit DSP'den istifa etti

DSP'de Ecevitler dönemi bitti. Rahşan Ecevit, kurucusu olduğu DSP'den istifa ettiğini açıkladı.

Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün mevcut olan DSP yönetimi gidip, Ecevit çizgisine sadık bir yönetim gelinceye kadar kurucu genel başkanı olduğum DSP'den istifa ediyorum” ifadesine yer verdi.

Zeki Sezer'in 29 Mart 2009 yerel seçiminden sonra genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından toplanan olağanüstü kurultayda Rahşan Ecevit, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Alemdar Yalçın'ı aday göstermiş, ancak bu aday yerine delegeler Masum Türker'i genel başkan seçmişti. Kurultayda Masum Türker 431, Alemdar Yalçın ise 20 oy almıştı.

Türker, genel başkan olduktan sonra verdiği mesajlarda Rahşan Ecevit'e saygı ve sevgide kusur etmeyeceğini, ancak partiyi kendisinin yöneteceğini vurgulamıştı. Ancak Rahşan Ecevit'in Türker ve yönetiminden memnun olmadığı ifade ediliyordu.

EMREHAN HALICI DA İSTİFA ETTİ

Rahşan Ecevit'in istifa ettiğini açıklamasının ardından Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı da partiden ayrıldı. Halıcı, TBMM Başkanlığına gönderdiği dilekçesinde, “DSP'den istifa ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim” dedi.

Böylece DSP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 10'a düştü.

Halıcı, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süredir şikayetlerinin bulunduğunu, Zeki Sezer ile başlayan bu şikayetlerin, kurultay sonrasında da devam ettiğini söyledi.

Rahşan Ecevit ile bazı değerlendirme ve toplantılar yaptıklarını belirten Halıcı, “Onun da ayrılmasıyla birlikte, bu ayrılma kararını verdim” dedi.

Halıcı, DSP'nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in vefatından önce, sağlı sollu ittifakla çözüm yolunun bulunabileceğini söylediğini anımsatarak, Rahşan Ecevit'in de bu çerçevede liderlerle görüştüğünü anlattı.

Rahşan Ecevit'in, parti içi siyasete çekilmeye çalışıldığını belirten Halıcı, “Ama ne Zeki Sezer ne Masum Türker, Rahşan Ecevit'in muhatabı olamaz. Rahşan Ecevit, genel başkanlık, milletvekilliği düşünmüyor, Türkiye'nin daha iyi olması için zaman zaman fikirlerini, siyasi tecrübesini kamuoyuyla paylaşıyor. Türkiye, ciddi bir arayış içinde. Bir takım çalışmalar, oluşumlar, partilerin bir araya gelmesine dönük arayışlar var. Biz de bu çabalara katkı verecek düşüncedeyiz” diye konuştu.

Emrehan Halıcı, DP ve ANAVATAN genel başkanlarının bir araya geldiğinin anımsatılması üzerine, bu tür arayış ve çabaları olumlu bulduğunu söyledi. Halıcı, herhangi bir oluşumla temaslarının bulunmadığını vurgulayarak, “Ama önümüzdeki günler, gerçekçi olan, Türkiye'de heyecan uyandırabilecek çabalara, en azından düşünsel katkı verebileceğimizi, onlarla bir takım görüşmeler yapabileceğimizi tahmin ediyorum” görüşünü dile getirdi.

“Ecevitler isminin, silinme riskini bile konuşabilmek çok acıklı” diyen Halıcı, “olayları bu duruma getirenlerden, nerede hata yaptıklarını bir kez daha düşünmelerini” istedi.

RECAİ BİRGÜL DE AYRILACAK

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül de partiden ayrılacağını açıkladı. Birgül, yarın istifasını vermeyi düşündüğünü kaydederek, “Rahşan Hanım yoksa, bizim de bu parti de işimiz yok, diye düşünenlerdenim” diye konuştu.

TÜRKER: ÇOK ÜZÜLDÜM

DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, partiden istifa etmesini değerlendirdi. Türker, “Daha kendisiyle görüşme yapmadan istifa etmesine çok üzüldüm. Kendisiyle bir araya gelebilmek için, 2-3 gün önce görüşme talebinde bulunmuştuk, henüz cevap gelmemişti. Yönetimimizi yeni oluşturmuştuk, daha ne yapacağımızı konuşmamıştık. Çok üzüldüm, daha programımızı ortaya koymamıştık” dedi.

SEZER: BU NOKTAYA GELİNMEMESİNİ DİLERDİM

29 Mart yerel seçimlerinin ardından istifasıyla DSP'yi olağanüstü kurultaya götüren, eski genel başkan Zeki Sezer, Rahşan Ecevit'in istifasını değerlendirdi.

Sezer, "artık parti yönetimi dışında olduğundan bu işe çok karışmak istemediğini" belirterek, “Ama yaşananlar kötü olmuştur” şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki süreci değerlendirmek lazım" diyen Sezer, “Bu sürece gelinmemesini, bu noktaya gelinmemesini dilerdim” diye konuştu.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.