Rahmi Koç’tan gençlere: Kaçan fırsat geri gelmez

Rahmi Koç’tan gençlere: Kaçan fırsat geri gelmez

Koç Üniversitesi'nin 16. dönem mezunları için düzenlenen törene Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç ile Rektör Prof. Dr. Umran İnan da (sağda) katıldı.

Koç Üniversitesi'nin 16. mezunları için düzenlenen diploma törenine katılan Koç Holding Şeref Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, gençlerden ülkelerine bağlı olmalarını istedi. Öğrenciler, Rahmi Koç'un yanı sıra Rektör Prof. Dr. Umran İnan ve 18. Kanada Başbakanı Brian Mulroney'in katıldığı törende diplomalarını aldı. Törende konuşan Koç, öğrencilere, “Yaydan çıkan ok, ağızdan çıkan söz, kaçırılmış fırsat ve geçmiş zaman hiç bir zaman geri gelmez” diye seslendi. Bu yıl, 873 lisans, 232 yüksek lisans ve 19 doktora olmak üzere toplam 1124 mezun verdiklerini belirten Rahmi Koç, Koç Üniversitesi'nden bugüne kadar mezun olan öğrenci sayısının 6500'e ulaştığını belirtti. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ilk öğrencilerini alacaklarını belirten Rahmi M. Koç, bu öğrencilerin yarısının tam, diğer yarısının ise yarım burslu olmak üzere tümünün burslu öğrenim göreceğini belirtti.

ANİ KARAR VERMEYİN
Gençlerden yanlışta ısrar etmemelerini isteyen Koç, şu tavsiyelerde bulundu:
* Ani karar verme, önce biraz uyu.
* Hayatta daima iyimser olun. Herkesin iyi tarafını görmeye çalışın.
* Örf ve adetlerimize sadık olun. Hangi ülkeye giderseniz gidin, memleketinizi ve ailenizi unutmayın.
* Yaptığınız iş ile iftihar edin. İşinizi sevmek başarınızın önemli bir parçasıdır.
* Sağlığınıza dikkat edin, sağlık demokrasi gibidir. Elden gitmeyince kıymeti takdir edilmez. İnsan vücudu da bir makine gibidir. Genç yaşta hor kullanılırsa ileriki yaşlarda bedelini ödersiniz.
* Her türlü ortamda çalışmayı, psikolojik olarak içinize sindirin. Kötüyü görmeyen, iyiyi takdir edemez.
* İçinde yaşadığınız çevreye saygılı olun. Başkalarının da saygılı olmasını sağlayın ki; torunlarınıza yaşanabilir bir dünya bırakabilesiniz.

REKTÖR UMRAN: Ülkem varsa ben de varım
Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “Rektörlük görevime başlarken hissettiğim heves ve heyecan Koç Üniversitesi'ni tanıdıkça giderek arttı ve bu mükemmel kuruluşun Türkiye'deki diğer üniversitelerle işbirlikleri ve endüstri ortaklıkları kurarak bütün ülkede akademik bir kalkınmayı tetikleyebileceğine inanıyorum” dedi.

TECRÜBEMİ GETİRDİM
Yurt dışında edindiği 36 yıllık bilgi birikimini Türkiye'ye taşımayı amaçladığını belirten Prof. Dr. İnan şunları söyledi: “Ülkemiz, toplumumuz ve insanlık için çok daha büyük katkılarda bulunabileceğime inandım. Okulumuz ve üniversitemizin kurucusu Sayın Vehbi Koç'un vizyonunu gördüm ve paylaştım. Vehbi Koç'un söylediği gibi: “Ülkem varsa ben de varım!” Türkiye'nin en yeni Tıp Fakültesi olarak 2010-2011 eğitim yılında ilk öğrencilerini alacaklarını hatırlatan Prof. Dr. Umran İnan, dinamik ve yenilikçi eğitim anlayışıyla, araştırma ve bilime dayalı çağdaş tıp uygulamalarını benimseyen bir Tıp Fakültesi olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.