Pusuya düşen askerlere ilk yardım cenaze aracından

Pusuya düşen askerlere ilk yardım cenaze aracından

TOKAT'ın Reşadiye ilçesine cenaze götüren Şişli Belediyesi'ne ait iki şoför ile cenaze sahiplerinin, hain saldırı sonrası olayı hemen jandarmaya bildirdiği ve yaralıların hastaneye taşınmasına yardım ettikleri belirlendi.

İstanbul'a gelen belediye şoförleri Şerafettin Contay ve Aziz Ayna, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'ndaki Şişli Belediyesi'ne ait garajda işbaşı yaptılar. Şoförlerden Contay, olay günü hain pusunun yapıldığı köyün yakınındaki İslamköy'e cenaze götürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Cenazeyi toprağa verdikten sonra, yolcularımızla birlikte İstanbul'a dönüşe geçtik. Virajı döndüğümde askeri aracı gördüm. Önce bir anlam veremedim. Yerde iki tane sivil yatıyordu. Ancak araç askeriydi. Dikkatle baktığımda askeri aracın her tarafından kanlar aktığını fark ettim. Telefonla jandarmaya ulaşmaya çalıştık. Ancak çekmedi. Bir arkadaş telefonun çektiği yer bulmak için uzaklaştı.
Kısa süre sonra ulaşmayı başarmış. Bu sırada hain pusudan yara almadan kurtulan bir asker, 'Arkadaşlarımızı kurtarın' diye bize doğru koştu. Kısa süre sonra, jandarma iki zırhlı araçla olay yerine geldi. Saldırıya uğrayan askerlerimizi, gelen jandarmalarla birlikte, onların araçlarına taşıdık. Jandarma araçları dolunca, dört yaralı bir de yara almayan askerimizi bizim aracımıza aldık. Hemen hastaneye ulaştırdık. Götürdüğümüz dört kişiden birinin kurtulduğunu, üçünün şehit düştüğünü duyduk. Yara almayan askerimiz, 'Üzerimize yağmur gibi mermi yağdı. Arkadaşlarımı kurtarın. Komutanım da yok' diye bağırıp ağlıyordu”

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.