Profesyonel hakemlik başlıyor

Profesyonel hakemlik başlıyor

Çakır ve Aydınus'la başlıyor

Türkiye'de profesyonel hakemlik devri bu sezon başlıyor. Merkez Hakem Komitesi'nin ilk adımı FIFA kokartlı hakemler Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus ile atmayı planladığı öğrenildi

Süper Lig'de görev alacak FIFA kokartlı ve üst klasman hakemlerin hazırlık kampı Silivri'de başlıyor. Kampın en önemli konusu, TFF Başkanı Mahmut Özgener'in açıkladığı 'Profesyonel hakemliğe geçiş'... İstanbul'un pilot bölge olarak seçildiği profesyonel hakemliğe ilk olarak FIFA kokartlı hakemlerimiz Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un düşünüldüğü öğrenildi. Hakemler profesyonel olduklarında aylık maaşlarının yaklaşık 10 bin TL olacağı da kaydedildi. Bu iki isim, kendi özel işyerlerine sahip oldukları için tercih edildi. Cüneyt Çakır'ın kendine ait sigorta acentası, Aydınus'un ise restoranı bulunuyor. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan kampta, Çakır ve Aydınus'un yanı sıra diğer hakemlerle de profesyonelliğe geçiş için fikirlerini ve niyetlerini öğrenmek için bire bir görüşmeler yapacak.

TAM GÜN MESAİ VAR!
Hakemler, profesyonel olunca tam gün mesai yapacak. Her gün normal bir meslek hayatı gibi yapılacak işleri olacak. Her hakem için haftalık çalışma programı ve saati belirlenecek, ona göre çalışacaklar. Özellikle cumartesi ve pazar maç yöneten hakemler, pazartesi günü eş ve çocuklarıyla birlikte çeşitli eğlence merkezlerine gönderilecek. Hakemler salı günü fizik-kondisyon çalışacak. Çarşamba MHK yetkilileriyle maç kritikleri yapılacak. Perşembe idman dışında takımlarla ilgili videolar izlettirilecek. Cuma günü de, o hafta MHK'nın görevlendirdiği maç için kampa alınacak.

İKİ YILDIZ PROFESYONEL
Türkiye'nin Avrupa'da da yükselişte olan iki hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus, MHK'nin profesyonel hakemlik için düşündüğü ilk isimler. MHK Başkanı Oğuz Sarvan, diğer hakemlerle de profesyonellik hakkındaki fikirlerini öğrenmek için görüşmelerde bulunuyor.


Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.