PROFESYONEL EĞİTİM, PROFESYONEL SÜRÜCÜ

PROFESYONEL EĞİTİM, PROFESYONEL SÜRÜCÜ

PROFESYONEL EĞİTİM, PROFESYONEL SÜRÜCÜ

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, 22 Haziran 2011 Çarşamba günü, Ankara’daki motorlu taşıtlar sürücü kursu müdür ve kurucuları ile toplantı yaptı.

 Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü özel öğretimden sorumlu müdür yardımcısı Yusuf Bağrıyanık ve ilçe millî eğitim müdürlükleri özel öğretimden sorumlu şube müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantı Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 Kâmil Aydoğan, öncelikle Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü olarak en iyi hizmeti vermekle görevli olduklarını ilettiği konuşmasında; kurumsal saygınlığın önemini hatırlattı. Eğitimin bütüncül bir süreç olduğunu, sürücü eğitiminin de bu süreç içerisinde yer aldığını ve bu alanda birtakım eksikliklerin yaşandığına dikkat çeken Aydoğan, “ Zaman zaman sizlerle yaptığımız görüşmelerde, sektörün ticari ve eğitim boyutu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiriyorsunuz. Özellikle, uygulanabilir bir yönetmelik ile ilgili taleplerinizi destekliyorum. Sektörün ticari boyutunda yaşanan sıkıntılar kurumsal saygınlığı zedelemektedir. Saygınlık öncelikle yaptığı işe verdiği önemle alakalıdır. Burada karşılıklı olarak eksikliklerimiz olduğu bir gerçek, biz hizmette kusur ediyor olabiliriz. Devlet kapısı bir hizmet kapısıdır ve bu kapıda güler yüzlü olmak zorundayız. Bunun yanında mevzuatlarda belirtilen bir görevimiz de kurumlarınızı yılda bir defa genel, ayda bir defa da ilçe millî eğitim müdürlüklerimizdeki ilgili birimlerimizle denetlemedir. Bu iki denetlemede sonuç farklı çıkmamalıdır. Biz işimizi ve denetimlerimizi iyi yapmalıyız.” dedi.

Aydoğan: “Üstünkörü eğitimden geçen sürücüler insan yaşamını tehdit ediyor.”

 Sürücü belgelerinin iyi bir eğitimden geçen adaylara verilmesi gerektiğini önemle belirten Aydoğan, “Üstünkörü eğitimden geçen sürücüler insan yaşamını tehdit ediyor. Dünyanın her tarafında çocuk çok değerlidir ve bir çocuk karşıdan karşıya geçerken sürücü durmalıdır. Bu kural sürücü kurslarında öğretilmelidir. Özellikle günümüzde, şartları yerine getirmeden sürücü belgesi verilmemelidir. Dünya ile entegre olan bir ülke olarak, kurallı olmak ve bu kuralların her yerde geçerli olmasını sağlamak zorundayız. Aksi takdirde işimizi iyi yapmıyoruz demektir. Bu da bizim kurumsal kimliğimizi ve saygınlığımızı zedeler.” dedi.

 Toplantıda konuşan Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Musa Ayan, sektörlerinin 25 yıl önce çıkarılan bir yönetmeliğe sahip oldukları için birçok sıkıntı yaşadıklarını, sürücü kurslarının düzen ve disiplin içerisinde bir okul olması gerektiğini belirterek Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünden taleplerini dile getirdi.

 ATO Meclis Üyesi Abidin Memili de yaptığı konuşmada, sektörün vizyon eksikliği yaşadığını ve ayakta kalabilmek için birlik ve beraberlik içinde sorunları çözmek zorunda olduklarını dile getirdi.

 Toplantı motorlu taşıtlar sürücü kursu müdür ve kurucularının sorularının dinlenmesi ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.