Pormosyonlarla İlgili Önemli Açıklama

Pormosyonlarla İlgili Önemli Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, banka promosyonlarının tamamının personele dağıtıldığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, MHP Bursa Milletvekili İsmet Ataman'ın soru önergesine verdiği yanıtta, toplamı 3 milyon 228 bin TL olan banka promosyonlarının tamamının personele dağıtıldığını bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, MHP Bursa Milletvekili İsmet Ataman'ın banka promosyonlarının yüzde 30'uyla bakana araba kiralandığı, makam odasının yenilendiği iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bu yöndeki iddiaları reddeden Bakan Dinçer, Vakıflar Bankası ile imzalanan sözleşme hükümlerinin uygulandığı ve banka tarafından taahhüt edilen promosyonların tamamının kurumun merkezde çalışan personeline ödendiğini ve yüzde 30'luk bölümünün bakiye olarak kalmadığını kaydetti.
Banka ile imzalanan protokole istinaden devredilen Bağ-Kur Genel Müdürlüğü personeli için 1 milyon 131 bin 500 TL, SSK Genel Müdürlüğü için 957 bin 300 TL ve Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı personeli için 1 milyon 139 bin 200 TL katkı payı tesis edildiğini ifade eden Bakan Dinçer banka promosyonlarının toplamını ise 3 milyon 228 bin TL olarak açıkladı. Sözkonusu rakamın 3 milyon 226 bin 696 TL'sinin fiili çalışan personele dağıtıldığını kaydeden Dinçer “Daha sonra askerlik görevi ve sıhhi nedenlerle izinli olanlardan göreve başlayan personele talebimiz üzerine banka tarafından 13 bin 809 TL promosyon ödemesi yapılmıştır “dedi.

-“ETİK KURULU BAŞKANLIĞI'NA BİLGİ VERİLDİ”-

Dinçer, MHP'li Ataman'ın “Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bazı yöneticilerinin Çanakkale'deki bazı şahsi giderlerini temsil ödeneğinden karşılattığı” iddialarına yönelik sorusunu da yanıtladı. Dinçer, Başbakan Erdoğan tarafından Mart ayında açılan Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binasının açılış töreni için üst düzey yöneticilerin 3 günlük konaklama ve yemek giderlerinin il müdürlüğünün temsil giderlerinden karşılandığını belirterek toplam 11 bin 274 TL ödendiğini kaydetti. Dinçer konuya ilişkin Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı'nın Ağustos 2009 tarihli yazısına istinaden Eylül ayında bilgi verildiğini söyledi.

aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.