Polislerin Maaşı Artıyor

Polislerin Maaşı Artıyor

Polislerin maaşlarını arttıracak ve emeklilikteki hak kayıplarını ortadan kaldıracak olan kanun Meclis Başkanlığı'na verildi

Polislerin maaşlarını arttıracak ve emeklilikteki hak kayıplarını ortadan kaldıracak olan kanun Meclis Başkanlığı'na verildi. İşte önemli düzenlemeler getiren teklifin ayrıntısı...

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali tarafından verilen kanunu teklifi polisler açısından önemli düzenlemeler getiriyor.

Meclis'e sunulan teklif polis memuru rütbesi, ''kıdemli başpolis memuru'', ''başpolis memuru'' ve ''polis memuru'' şeklinde sınıflandırılıyor.

AK Parti'li Sali'nin kanun teklifi ''kıdemli başpolis memuru'', ''başpolis memuru'' olanların maaşlarını artmasını da öngörüyor. Kıdemli başpolis memuru veya başpolis memuru olanlara ödenecek tazminat, komiser yardımcılarına ödenen tazminatla eşit olacak.

EMEKLİLİĞE DÜZENLEME
Teklifin yasalaşması halinde 52 yaşında emekli olmak zorunda olan polis memurları 54-55 yaşına kadar çalışma imkanına sahip olabilecek. Üniversite mezunu polis memurları ise birinci dereceye yükselecek ve emekli maaşlarını artması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum