Polisi hayrete düşüren Korsan Düzenek!

Polisi hayrete düşüren Korsan Düzenek!

Erzincan'da korsan CD kopyalayan iki işyerine yapılan baskında akılara durgunluk veren bir sistemle çok sayıda VCD-DVD film ile bilgisayar oyunlarının kopyalanıp satıldığı ortaya çıktı.

Harici hard diskler içine kayıt edilen çok sayıda filmin, VHS video kayıt cihazları içine gizlendiği ve kablosuz modem üzerinden kurulan özel bir ağ ile kayıtların CD'ye kopyalanarak müşterilere satıldığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu Caddesi Vakıflar İşhanı ve Fevzipaşa Caddesi Fevzipaşa İşhanı'nda bulunan iki iş yerine baskın düzenledi. İşyerinde bulunan harici hard diskler içerisindeki, telif hakları korunan çok sayıda VCD-DVD film, bilgisayar ve Play Station oyununun akıllara durgunluk veren bir yöntemle gizlendiği ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucu telif hakları korunan çok sayıda VCD ve DVD'nin harici hard diskler içine kaydedilip VHS video kayıt cihazları içine gizlendiği belirlendi. Hard disklerdeki film ve oyunların, müşterilerin talebi üzerine kablosuz ağla bağlantı kurularak CD'lere yazıldığı tespit edildi. İşyeri sahiplerinin bu yöntemle kullandıkları bilgisayarda hiçbir yasadışı veri bulundurmadıkları ve olası polis baskınlarından korundukları öğrenildi.

Polisi bile hayretler içinde bırakan düzeneğin ortaya çıkarılması ile birlikte 12 adet harici hard disk, 3 adet bilgisayar kasası, 80'i porno içerikli olmak üzere 170 adet kopyalanmış CD'ye el konulduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheliler hakkında 5846 Sayılı Fikri ve Sınai Hakları Kanunu'na ve TCK' nun 226. Maddesi'ne (müstehcenlik) göre işlem yapıldığı belirtildi.

haber-24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.