Polis 'ekibi' iyi idman yapmış

Polis 'ekibi' iyi idman yapmış

İstanbul Organize Şube'nin düzenlediği şike operasyonundan çarpıcı detaylar: Polis, titizlikle hazırlandı. Bir grup yasayı taradı, bir grup maç izleyip hakem yorumlarını dinledi... Takipler büyük bir gizlilikle yapıldı. İşte o süreç:

OPERASYONUN her adımı büyük gizlilik içinde yürütüldü. 'Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın 14 Nisan'da yürürlüğe girmesinin ardından 8 kişilik uzman ekip oluşturuldu. Polis 6 bölüm, 54 madde, 100 fıkradan oluşan yasayı satır satır okudu. Maddeler adeta ezberlendi. Toplanan delillerin yasadaki karşılığına bakıldı.
HABERLER TARANDI
Ekibin bir kısmı, özellikle Bülent İbrahim İşcan, Ali Kıratlı gibi soruşturmanın odağındaki isimlerle ilgili haber ve yorumları araştırdı. Çıkan haberler takip edildi. Geniş çaplı bir arşiv oluşturuldu. Bu çalışma, parçaların birleştirilmesine yardımcı oldu.
 MAÇ, YORUM İZLENDİ
Uzman bir ekip takipteki maçları hem televizyondan hem de canlı olarak 90 dakika izledi. Maçların kayıtları yapıldı. Konuşulan pozisyonlarla ilgili notlar tutuldu.  Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi eski hakemlerin pozisyonları nasıl yorumladığına bakıldı.
 ADIM ADIM TAKİP
Delillendirme için titizlikle teknik ve fiziki takip yapıldı. Şüpheliler adım adım izlendi, delil oluşturan görüntüler kaydedildi. Polisin hazırladığı çalışma dosyasında delillerin nasıl toplandığı da raporlaştırıldı. Raporda, 'Yeni yasaya göre Fenerbahçe, Sivas, Eskişehir Kartal ve Giresunspor'un küme düşürülmesi gerekir' denildi, takımların armaları da dosyaya eklendi.

20 kisiye hapis istendi
FUTBOLDA teşvik ve şike iddiaları üzerine düzenlenen, 61 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada dün hareketli saatler yaşandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 25 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı karşısına çıkan şüphelilerden Fenerbahçe'nin yeni transferleri Emenike ve Sezer Öztürk, Gençlerbirliği oyuncusu Mahmut Boz ile Tuğrul Çağrıüzer, Mustafa Efe serbest bırakıldı. 20 kişi ise tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi.
FB'Lİ YÖNETİCİLERE KÖTÜ HABER
Tutuklanmaları talep edilen isimler arasında Fenerbahçe Asbaşkanı  Şekip Mosturoğlu, Sarı-Lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Kalecisi Korcan Çelikay ile Ali Kıratlı, Abdullah Başak da bulunuyor.
7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturmada önceki gün 22 kişi adliyeye çıkarılmış, 4 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Olgun Peker, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Abdurrahman Yakut, Federasyon çalışanı Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet tutuklanmıştı. 11 kişi ise tutuksuz yargılanacak. Seda KILIÇ /İSTANBUL

250 KİŞİ LİSTEDE
- SORGU işlemleri akşam saatlerne kadar sürdü.
- ŞİKE soruşturmasında gözaltına alınan Sarı-Lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun takımın paralarını Kıbrıs'taki bankalara kaçırdığı öne sürüldü.
- POLİSİN elindeki şike listesinde 250 kişinin adı olduğu belirtiliyor. Polisin, spor camiasından birçok ismin ifadesine başvuracağı öne sürülüyor. 
- İFADE alma işlemleri sırasında şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e bazı savcılar da yardımcı oldu.
 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.