PKK'dan havan toplu 3 tuzak

PKK'dan havan toplu 3 tuzak

ŞIRNAK ve Hakkari'de güvenlik güçlerinin geçiş yoluna tuzaklanmış 3 havan topu mühimmatı bulunarak etkisiz hale getirildi.

Bugüne kadar güvenlik güçlerinin geçiş yollarına bomba ve mayınlı tuzaklar kuran terör örgütü PKK, bu kez patlayıcı maddelerle güçlendirilmiş havan topu kullandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nin dağlık kesiminde güvenlik güçlerinin yaptığı arama- tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin 3 ayrı noktaya tuzakladığı 60 milimetrelik havan mühimmatı ile 2 farklı noktaya tuzaklanmış, 1'er RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi. Mühimmatlar bulundukları yerde imha edildi.


Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin, kırsal kesiminde ise patika yola döşenmiş, anti personel mayını, 2 kilo ağırlığında başka bir mayın ile 82 milimetrelik 2 havan mühimmatı kullanılarak tuzaklanmış üçüncü el yapımı mayın bulunarak etkisiz hale getirildi.


Daha önce çeşitli türlerde patlayıcı maddelerle güvenlik güçlerine tuzak kuran terör örgütü üyelerinin, bu kez tahrip gücü çok yüksek olan mühimmatlar kullanması dikkat çekti. Bulunan patlayıcıların taşıyıcı zırhlı araçları dahi imha edecek nitelikte olduğu bildirildi.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.