PKK karşıtı pankartlar

PKK karşıtı pankartlar

Diyarbakır'da bir araya gelen 32 sivil toplum kuruluşu (STK) artık silahların susması gerektiğini bildirdi.

Diyarbakır Ulu Camii önünde açıklama yapan STK temsilcileri terör örgütü PKK'ya silah bırak mesajı verdi.

Açıklamada, "Kürt çocuklarının da, Türk çocuklarının da kanı akmasın diyoruz. Annelerin yüreğini ayıramayız. Kalıcı çözüm kardeşliktir." denildi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Yasin Yıldız yaptı. Yıldız, ülkenin üstüne yeniden şiddet ve çatışma kâbusu çöktüğünü ifade ederek, "Anlaşılan odur ki 26 yıldır kana doymayanlar, bir 26 yıl daha kan akıtarak var olma çabasındalar. Öldürülen on binlerce insanımıza yeni on binleri eklemek istiyorlar. Onurlu ve duyarlı halkımızın bu gidişata tepkisiz kalmayacağı inancındayız. Bugün yine eller tetikte, bombalar, mayınlar canımızdan can almak için patlıyor. Birileri, ısrarla kanımızı istiyor, evlatlarımızı öldürüyor ve herkes buna razı olsun istiyor. Bizler, bunların hatırı için çocuklarımızı feda etmeyi göze alamayız, almamalıyız. Kürt çocuklarının da, Türk çocuklarının da kanı akmasın diyoruz. Annelerin yüreğini ayıramayız." şeklinde konuştu.

Yıldız, "Bugüne kadar batıda 'Kahrolsun PKK' diyerek kahredemedik. Burada da 'Kahrolsun devlet' dedik kahrolan bizler olduk. Batıda 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' dedik; şehitlerin nasıl öldüğünü annelerine, babalarına sormak lazım, zira onlar bunu çok iyi biliyorlar ve bu ölüm ve dul-yetim kervanına binlercesini ekledik. Annelerin gözlerini yollara esir ettik. Geri dönen olmadı." diye konuştu.

Hiç kimsenin kendileri adına kan dökmemesi gerektiğini belirten Yıldız, "Kimse kan dökerek hak talebinde bulunmasın, hak talep ederken haksızlık yapmak meşru değildir. Zulüm kimden gelirse gelsin; zulmü tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Bizler duyarlı vatandaşlar, STK'lar ve kanaat önderleri olarak sorunun kalıcı çözümünün 'Kardeşliği ve hukuku esas alan sivil bir anayasa'da olduğuna inanıyor ve bunu savunuyoruz. Toplumun bütün kesimlerini tanıyıp kucaklayan, sivil, katılımcı, hukukun üstünlüğünü esas alan bir anayasanın hayata geçirilmesi 'toplumsal barış' adına elzemdir." dedi. Kısa bir konuşma yapan İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay ise şunları söyledi: "Silahlar sussun diyoruz. Eğer bugün silahlar susmazsa yarın susacak. Ama 60 bin insanımız ölecektir. Ya silahlar susacak yoksa önce açlık grevi, sonra ölüm orucu tutacağım."

Basın açıklamasına Sahabe -Der, Şura-Der, İlim-Der, Hür-Der, Anadolu Gençlik, Ay-Der, Bayındır Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Büro Memur-Sen, Can Suyu, Dicle Fırat Grubu, Din Bir-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Emekli Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Gönül Köprüsü, Hayat-Der, Hu-Der, Islah Hareketi-Der, İlim ve Ahlak, İnsan ve Erdem, İnsani Yardım Vakfı, İrşad -Der, Kültür Memur-Sen, Memur-Sen, Öğ-Sen, Sağlık-Sen, Sek-Der, Toç Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen başkanları katıldı.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.