Piknikten dönen öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 10 kişi hayatını haybetti

Piknikten dönen öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 10 kişi hayatını haybetti

Kızılcahamam'da meydana gelen kazada devrilen minibüsün piknikten dönen üniversiteli öğrencileri taşıdığı öğrenildi. Kazada ölenlerin sayısı da yaralılardan birisinin daha hayatını kaybetmesi ile 10'a yükseldi.

Ankara Kızılcahamam'da piknikten gelen öğrencileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 10 kız öğrenci hayatını kaybetti. 19 kişi ise yaralandı.

Yürekleri burkan kaza, akşam saatlerinde Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi TEM Otoyolu Çeltikçi beldesi Yakakaya köyü yakınlarında meydana geldi.

Gazi ve Hacettepe Üniversitesi'nden kız öğrencileri taşıyan 06 D 8538 plakalı yolcu minibüsü, dönüş yolunda aşırı hızdan dolayı bariyerlere çarparak devrildi.

Şoför Hacı Tanrıkurt'un yaralandığı kazada 8 kişi kaza yerinde, iki kişi de kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Minibüste 28 yolcunun bulunduğu belirtildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ankara'daki değişik hastanelere kaldırılan 18 yaralının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerden 8'inin cesedi, cenaze araçlarıyla Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne, diğer iki cenaze de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

TEM Otoyolu bir süre araç trafiğine kapatılırken kaza yapan aracın jandarma tarafından çekilmesiyle yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Jandarma ekipleri, öğrencilerin yola saçılan piknik malzemeleri ile defter, kitap gibi kişisel eşyasını topladı. Görgü tanıkları, başka bir aracın sıkıştırdığı minibüsün kontrolden çıkarak refüje çarptığını ve yaklaşık 90 metre sürüklendikten sonra durabildiğini, araçtaki bazı öğrencilerin dışarı fırladığını belirtti.

Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik, kaza sonrası bütün imkanların seferber edildiğini söyledi. Çelik, "10 kişinin öldüğünü biliyorum. Gencecik vatandaşlarımız hayatını kaybetmişlerdir. Olay, bizleri derinden etkilemiştir. Ölenlere rahmet, ailelere ise sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili bilgi veren Kızılcahamam Sağlık Grup Başkanı İsmail Doğan, Bolu'ya pikniğe giden öğrenci grubunu taşıyan minibüsün Ankara'ya seyir halinde iken Çeltikçi civarında devrildiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildiğini aktaran Doğan, yaralıların hızlı bir şekilde hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Kazada, Yağmur Elham, Gamze Gümüştekin, Mücella Şimşekoğlu, Kübra Batur, Neriman Üce, Nesrin Demir, Fatma Binnaz Köstü, Büşra Aydın ve Fatma Kübra Bozkurt yaşamını yitirdi.

Yaralanan Kübra Öztürk, Şenay Aydın, Hatice Demir, Seda Bingöl ile Zeynep Işık, Gazi Hastanesi'ne, Sümeyra Duman ile henüz kimliği belirlenemeyen 1 yaralı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Hatice Ergil ise Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Merve Ersu, Fatma Gül Kofoğlu ve Yeliz Kaba'nın da Bolu Abant İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.