Petrol tankında korkunç patlama

Petrol tankında korkunç patlama

NE OLUR HEPSİ YALAN OLSUN BABA Antalya'da akaryakıt dolum tesisinde, gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamada, tank kapağı üzerinde çalışan iki işçi hayatını kaybetti

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde, özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesislerinde dün öğleden yaşanan patlama şehri alarma geçirdi. Büyük Liman’daki petrol dolum tesislerinde 23 nolu boş bioethanol tankı gaz ölçümü sırasında patladı. Ölçüm için 80 tonluk tankın üzerine çıkan 45 yaşındaki Yılmaz Dal ile müteahhitlik firması personeli 40 yaşındaki Hasan Yiğit, gaz sıkışması sonucu fırlayan tank kapağıyla birlikte havaya uçtu. Her iki personel de olay yerinde yaşamını yitirdi. Patlamanın ardından yangın meydana gelmezken, acı haberi alıp patlama yerine gelen iki işçinin yakınları sinir krizi geçirdi. Babasının cansız bedenini gören Yılmaz Dal’ın kızı Ümmühan Dal “Ne olur yalan olsun” diyerek feryat etti.

İKİ YIL ÖNCE DE PATLADI

Patlamanın gerçekleştiği tankın bir süre önce boşaltıldığı, bu tankın tamamen devreden çıkarılması için dün işçilerin o tankta çalışma yaptığı öğrenildi. Öte yandan Antalya’da 17 Ekim 2009’da da  aynı bölgede Karayolları’na ait 1000 tonluk asfalt tankı, izolasyon için elektrik kaynağı yapılırken patlama olmuştu. Acı olayda 4 işçi ölmüştü.

ANTALYA FACİADAN DÖNDÜ 

Patlama sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman “Kapak üzerinde gaz ölçümü yapan iki eleman malesef hayatlarını kaybetti. Acımız büyük. En azından etrafındaki diğer tanklara sıçramaması bir tesellimizdir. Eğer diğer tanklara küçük bir kıvılcım sıçrasaydı bir facia yaşanırdı” diye konuştu.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.