Petrol 80 dolara dayandı

Petrol 80 dolara dayandı

Petrol stoklarındaki düşüş ve ekonominin toparlanmasıyla petrol talebinin artacağına yönelik beklentilerle petrol fiyatları 79.05 dolarla bu yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol stoklarının geçen hafta 5.23 milyon varille yılın en büyük haftalık düşüşünü yaşadığı açıklanmıştı. Petrol fiyatları yılbaşından bu yana ise yüzde 77 değer kazandı.
Altın fiyatları ise 1.052 dolara kadar geriledi.
Bu arada, Anayasa Mahkemesi'nin yerli ve yabancı yatırımcıdan alınan vergilerin eşitlik ilkesine göre düzenlenmesi hakkındaki kararının ardından cuma günü düşüşle kapatan İMKB endeksi, kayıplarının bir kısmını telafi ederek haftaya alıcılı bir seyirle başladı.

İMKB yüzde 1 yükseldi
İMKB Endeksi, günü yüzde 1 eğer kazanarak 50 bin 286 puandan tamamladı. Uzmanlar, borsadaki yükselişin yurtdışı piyasalarda yaşanan yüzde 1'in üzerindeki yükselişlerden kaynaklandığını belirtti.
Avrupa borsaları, olumlu bilançolar ve ekonominin toparlandığına yönelik beklentilerle yüzde 1'in üzerinde değer kazanırken, ABD borsası yüzde 0.43 primle açıldı.  Euro karşısında zayıf konumunu sürdüren dolar da bankalararası piyasada 1.45 liranın üzerinde işlem gördü.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.