Pendik Şelalesi

Pendik Şelalesi

Metrekareye 56 kilogram yağmur düştü

İstanbul'da önceki gün başlayan sağanak yağış nedeniyle metrekareye Göztepe'de 56, Eminönü ve Kilyos'ta 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'de 32, Çatalca 24, Büyükada'da 28, İstinye'de 24 kilogram yağış düştü. Birçok ev ve işyerlerini su bastı.
İstanbul'da önceki gece yarısından sonra şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle özellikle Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye, Tuzla'da bazı ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Etkili yağış sonucu yollarda oluşan su birikintileri, araçların yolda mahsur kalmasına neden oldu. Araçlar, itfaiye ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Tuzla Orhanlı Adnan Menderes Bulvarı Dere Sokak üzerinde bulunan Mehmet Taylan'a ait yat üretimi ve bakımı yapan “Taylan Yatçılık” isimli firmayı sağanak yağış sonrası su bastı. Bin metrekarelik alanı basan su milyonlarca liralık zarara neden oldu.

Pendik'te seraları da vurdu
Sağanak yağış 300 haneli Pendik Göçbeyli köyünde seraları da vurdu. Köyün kıyısındaki dere taştı ve suların büyük bölümü salatalık ekili seraları bastı. Banka kredisi çekerek aldıkları tohumlarla mahsul yetiştirmeye çalışan köylüler, su taşkını nedeniyle bütün emeklerinin boşa gittiğini söyledi.

Okullara yağmur tatili
Pendik Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir bina da, bitişikteki inşaatın istinat duvarı olmaması nedeniyle boşatıldı. Kentte sağanak yağış beklentisi nedeniyle okullar, dün saat 12.00 itibariyle tatil edildi. Engelli kamu personeli de idari izinli sayıldı.
İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, sağanak yağışların bugün öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi. Açıklamada vatadaşlar, sağanak yağmura karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İstanbul Valiliği, sağanak yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün de tatil edilip edilmeyeceğine, sabah saatlerinde karar verecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre önceki geceden öğle saatlerine kadar metrekareye Göztepe'de 56, Eminönü ve Kilyos'ta 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'de 32, Çatalca 24,4, Büyükada'da 28 İstinye'de 24 kilogram yağış düştü.

Hortum paniği
Antalya'nın Alanya ilçesinde yüzlerce turistin denize girdiği Kleopatra Plajı'nda kısa süreli yağan yağmurun ardından hortum çıktı. Hortumda yaklaşık 120 şezlong ve 60 plaj şemsiyesi parçalanırken, yağmurun başlamasının ardından bir büfe işletmecisinin turistleri plajı boşaltmaları konusunda uyarmasıyla, olası bir facia önledi.

Yağış 2 gün daha sürecek
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış iki gün daha etkili olacak. En yüksek sıcaklığın bugün 24 derece olacağı kentte, Çarşamba günü sıcaklık 26 dereceye kadar yükselecek ancak sağanak Çarşamba günü de etkisini sürdürecek. Perşembe günü ise yağış son bulacak, sıcaklık da 1 derece daha artacak. Kentte cuma ve cumartesi günü de az bulutlu bir hava hakim olacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.